Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

STERLIN
+ Post

Dissabte 14 d'abril
Teatre Lloseta / 22 h / 5 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

En la cançó “Black-eyed” Adela Peraíta canta: “you fell in love with the singer / I fell in love with the song...”, i un ha de preguntar-se de qui s’enamorarà abans aquesta vegada, si de la cantant o de les cançons.

Tenint en el grup una veu tan bella i modulada com la d’Adela, és obvi que el protagonisme en les cançons d’Sterlin sempre girarà al seu voltant. Però en aquest nou disc, les vestiduras instrumentals encaixen millor les costures i troben el seu propi protagonisme a la rereguarda. Si el sorprenent primer disc d’Sterlin era el treball que havien realitzat una sèrie de músics excel·lents amb les cançons que ja portava d’abans el guitarrista i compositor Steve Withers, en “Destroy” ja podem gaudir del treball comú d’un grup més madur i decidit.

Els sis components d’Sterlin, amb l’ajuda imprescindible del productor Rafa Rigo, han treballat braç a braç en la creació d’un disc de so espectacular i cançons rodones com a sols, composicions plenes de vida que, interpretades amb mestria, acompanyen amb elegància i seguretat una de les millors veus del panorama del rock a Espanya.

Les lletres del disc s’han endurit considerablement, i la noia més solitària del món, ben envoltada i protegida, s’enfronta ara al món amb major energia. Però “Destroy” és també un disc desesperadament romàntic (una de les cançons es titula “I love love”!), entenent la paraula en el seu sentit més ample: rebel, tendre, sentimental, irat, tossut, idealista. De la carícia a la punyada, i del final més rock a l’estil Primal Scream de “God gave me a gun” al crescendo de folk angelical que converteix la part final de “Son of a bitch” en un dels moments més màgics i inoblidables del disc, “Destroy” és un catàleg de moments estel·lars en la tradició del millor rock. A seques, r-o-c-k , sempre il·luminats per aquest as a la màniga que és la veu cristal·lina i brillant d’Adela.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

  • Govern de les Illes Balears
  • Consell de Mallorca
  • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
  • Ajuntament de Palma
  • Ibatur
  • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
  • Ajuntament de Bunyola
  • Ajuntament d'Inca
  • Ajuntament de Lloseta
  • Ajuntament de Manacor
  • Ajuntament de Muro
  • Ajuntament de Pollença
  • Ajuntament de Porreres
  • Ajuntament de Sa Pobla
  • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza