Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

THE BLOW

Dijous 29 de març
Teatre Lloseta / 21'30 h / 12 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

Subjecta amb les mans una cançó de pop. Quant pesa? Si la llancessis contra un cotxe circulant, podries trencar una finestreta? Podries trencar una dent? El duo nord-americà és un dels més imaginatius de l’indie. En el seu so el pop es vesteix d’electrònica i viceversa, i quan mira a la pista de ball ho fa sense complexos: per això agraden per igual als seguidors de Peaches i als de Broadcast. Llancen senyals al passat i es prenen seriosament la qualitat melòdica, però els seus arrangements primen l’explotació dels recursos cibernètics amb mentalitat gamberra. Com The Shangri-las produïdes per Jimmy Tamborello. Presenten el seu segon disc, “Paper Television”.

Fascinats per la física de la construcció pop, el so de The Blow és ingràvid. Les cançons són suficientment lleugeres com per navegar àgilment a través de l’aire; al mateix temps són capaces d’aterrar als plats d’un DJ londinenc, a l’estèreo del cotxe de la teva mare o a l’iPod d’un alumne de secundària en una sala d’estudi. No obstant això, les seves cançons són també prou pesades com perquè romanguin en la teva ment molt, molt després que el seu nou disc, Paper Television, hagi deixat de sonar.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

  • Govern de les Illes Balears
  • Consell de Mallorca
  • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
  • Ajuntament de Palma
  • Ibatur
  • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
  • Ajuntament de Bunyola
  • Ajuntament d'Inca
  • Ajuntament de Lloseta
  • Ajuntament de Manacor
  • Ajuntament de Muro
  • Ajuntament de Pollença
  • Ajuntament de Porreres
  • Ajuntament de Sa Pobla
  • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza