BENJAMIN HERMAN QUARTET

Diumenge, 4 de desembre de 2016, a les 19.00 h.

Teatre Principal, Palma.

Benjamin Herman Quartet

Benjamin HermanBenjamin Herman va començar a tocar el saxofon a l’edat de dotze anys. Als tretze anys ja tocava en els circuits professionals. Encara sent adolescent ja girava per tot el món amb diferents bandes i formacions de jazz i començava a crear projectes propis. La seva fama es va estendre més enllà dels cercles del jazz en els anys 90 quan va formar la innovadora formació New Cool Collective.

Havent forjat un nom i prestigi com a solista sent un adolescent, des de llavors ha participat en més de cent discos publicats amb tot tipus d’artistes internacionals, des de Candy Dulfer a Misha Mengelberg.Herman també ha forjat la seva carrera i prestigi com a compositor, a Holanda i a nivell internacional. Amb la seva principal formació, New Cool Collective, igual que amb altres formacions en formats més petits, les seves actuacions en directe estan inspirades per la música jazz de ball, el surf, el punk, el free jazz i la música tradicional de tot el món, atraient així a fans de tot tipus de gèneres musicals, no solament els afeccionats al jazz.

Al mateix temps, a més de l’inspiració en aquestes músiques, explora en profunditat el repertori de compositors com Byard, Monk i Mengelberg.

Actualment Benjamin Herman és un dels músics més originals i productius d’Holanda, explorant influències musicals que van més enllà del món del jazz.

L’any 2005 va fitxar amb la discogràfica DOX Records amb la qual ha gravat diversos treballs en format CD i vinil. Amb l’àlbum “Campert” (que inclou la col·laboració del poeta Remco Campert) va guanyar el seu tercer premi Edision.

En el 2006 va rebre el prestigiós premi VPRO/Boy Edgar Award i en el 2008 va ser votat com “l’holandès més elegant” per la revista Esquire.

Benjamin ha gravat i girat en directe amb Paul Weller, ha programat diversos festivals, ha girat a Brasil, Argentina, Kenya, Rússia, Regne Unit, Canada, Irlanda i Japó.

El seu desè àlbum en solitari “Blue Sky Blond” (que inclou col·laboracions de Paul Weller, Perquisite, Git Hyper, Jesse van Ruller i molts uns altres) es va convertir en el disc jazz més descarregat d’Holanda en el 2009.

En el 2010 Benjamin va girar amb el seu quartet per Estats Units, va gravar un disc a Xangai i va publicar una edició especial del seu àlbum “Hypochristmastreefuzz”.

Amb New Cool Collective publica el seu dotzè àlbum en el 2011. En el 2013 publica el seu catorzè disc en solitari, “Cafè Sol” amb Ernst Glerum (baix) i Joost Ànecčca (bateria). “Trouble” publicat al juliol del 2014 es converteix en el seu àlbum número 16 gravat com a solista.