BENJAMIN HERMAN, TONI MIRANDA, MARKO LOHIKARI & JOAN TEROL

Dilluns, 5 de desembre de 2016, a les 21.00 h.

Auditori d'Alcúdia, Alcúdia.

Alternatilla Jazz Band

Benjamin Herman, saxo

800px-benjamin_herman_01Benjamin Herman va començar a tocar el saxo a l’edat de dotze anys. Als tretze ja tocava en els circuits professionals, i en arribar a l’adolescència ja actuava regularment per tot el món amb diferents bandes i formacions de jazz alhora que començava a crear els seus propis projectes.

No és d’estranyar que la seva fama s’estengués més enllà dels cercles del jazz als anys 90 quan va formar la innovadora formació New Cool Collective.

Havent forjat un nom i prestigi com a solista sent un adolescent, ha participat des de llavors en més de cent discos publicats amb tot tipus d’artistes internacionals, des Candy Dulfer a Misha Mengelberg.

Herman també ha forjat la seva carrera i prestigi com a compositor, a Holanda i a nivell internacional.

Amb la seva principal formació, New Cool Collective, igual que amb altres formacions en formats més petits, les seves actuacions en directe estan inspirades per la música jazz de ball, el surf, el punk, el free jazz i la música tradicional de tot el món , atraient així a fans de tot tipus de gèneres musicals, no només els aficionats al jazz.

Toni Miranda, guitarra

toni-miranda

Antoni Miranda (Ciutat de Mallorca, 1960). S’interessa pel jazz i coneix Salvador Font “Mantequilla” i Manolo Bolao, amb qui treballa durant uns anys. Fundador de diferents formacions jazzístiques i col·laborador habitual en sessions discogràfiques, ha format part de la Big Band de Palma i ha representat a les Illes Balears a la “Mostra Nacional de Jazz” de l’any 89, actualment forma part de diversos projectes i actualment fa concerts de guitarra clàssica amb Jovan Milosevski per tot Europa, és professor de guitarra elèctrica, arranjador i productor musical, autor de música per a sèries de televisió.

Miranda compagina la seva tasca musical amb la confecció de partitures per a diferents entitats de l’illa. Dins de l’apartat educatiu cal esmentar la seva incorporació a la “Traveling School” del bateria Jimmy Weinstein, amb qui organitza diferents seminaris de jazz, així com els concerts pedagògics que porta per tota Balears.

Marko Lohikari, contrabaix

marko-lohikari

Marko Lohikari va néixer a Uppsala, Suècia el 1979. Ha realitzat estudis de contrabaix i improvisació en la Universitat de Göteborg, amb el baixista i compositor suec, el professor Anders Jormin. Després dels seus estudis a Suècia, va assistir a l’Acadèmia Sibelius a Hèlsinki, Finlàndia. Resideix a Espanya des de 2007 i ha tocat amb artistes com: Perico Sambeat, Chris Cheek, Shai Maestro, Luis Perdomo, Jason Palmer, Marco Mezquida, Albert Sanz, Marc Miralta, Carme Canela, Baptiste Trotignon, Jorge Rossy, David Xirgu, Raynald Colom i Baptiste Trotignon entre molts altres.

 

Joan Terol, bateria

joan-terolJoan Terol Amigó és un músic de Reus nascut el 1985. Actualment resideix a Amsterdam, tot i que continua connectat a l’escena musical catalana. Els seus projectes principals d’avui dia són Xavi Torres Trio, Maartje Meijer Quintet, Trempera!, Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band, The BvR Flamenco Big Band i Els Tres Tenors.

Al llarg de la seva carrera musical ha tingut l’oportunitat de tocar com a sideman de figures del jazz com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Maria Schneider, Grant Stewart, Dena DeRose, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Aruán Ortiz i Carla Cook. També ha tingut la sort de tocar amb prominents músics de jazz de l’escena holandesa, entre els quals, Maarten Hogenhuis, Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jasper Blom i Miguel Rodríguez, així com de l’escena musical catalana: Marco Mezquida, Joan Monné, Albert Bover, Raynald Colom, Marc Miralta, Ignasi Terraza, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Mario Rossy, Eladio Reinón i Bob Sands.

Als 14 anys va començar classes de bateria a l’escola El Xilòfon de Reus. L’any 2003 es va mudar a Barcelona per continuar estudiant música, primer a L’Aula de Música Moderna i Jazz i després a l’ESMuC. L’any 2011 va decidir traslladar-se a Amsterdam per a cursar un màster de jazz al Conservatorium van Amsterdam i establir-se a la capital dels Països Baixos.