REIJSEGER FRAANJE SYLLA

Divendres, 2 de desembre de 2016, a les 20.30 h.

Teatre Municipal Xesc Forteza, Palma.

Reijseger Fraanje Sylla

Reijseger_Fraanje_Sylla_nr4_Geert_Vandepoele_high_res_WEB

El trio Reijseger Fraanje Sylla està format per: Ernst Reijseger (violoncel), Harmen Fraanje (piano) i Mola Sylla (veu, instruments tradicionals africans). Ernst Reijseger és un gran mestre del chelo, combina variacions de Bach amb concordes de baix a l’estil Mingus i fins i tot incorpora percussió a l’estil africà. Els altres dos components del trio són igualment únics i inimitables, sense prejudicis musicals: el pianista Harmen Fraanje crea imaginatives melodies en un encreuament de camins entre la música clàssica i el jazz, i el músic senegalès Mola Sylla reinterpreta la seva pròpies tradicions culturals amb una potent veu i una selecció d’instruments tradicionals africans. El resultat musical és una mescla potentment original que transcendeix gèneres musicals.

La música del trio és capaç de transformar-se des del dramatisme més salvatge fins a la suavitat i l’encant més afable. A més d’atrevir-se amb arriscades propostes musicals el trio pretén sobretot aportar bones vibracions i alegria en les seves actuacions en directe. La combinació d’aquests músics i els seus instruments crea un so autèntic de caràcter únic, ofereix el seu ampli espectre musical amb generositat amb una gran brillantor en la interpretació i la cuidada tècnica sense oblidar una brillant capacitat d’improvisació.

El seu repertori inclou cançons africanes en Wolof, l’idioma natiu del seu cantant senegalès Mola, i precioses composicions musicals a càrrec de Ernst i Harmen, algunes d’aquestes músiques van ser compostes per al cinema de l’aclamat director Werner Herzog.

L’original i única personalitat musical creada pel trio, gràcies a la combinació dels tres llenguatges molt diferents entre si musicalment, antecedents i influències, aconsegueix connectar i conectar de forma natural conjuminant estils, i provoca així forts i positives reaccions en el públic, mai deixa indiferent.