REINIER BAAS & THE MORE SOCIALLY RELEVANT JAZZ ENSEMBLE

Dimarts, 6 de diciembre de 2016, a les 20.30 h.

Auditori Municipal de Porreres, Porreres.

Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

reinier_baasEl guitarrista i compositor Reinier Baas (1985, Hilversum, Holanda) és un de les més destacades i joves figures de l’escena jazz holandesa actual.Des del 2010 lidera la formació The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble. Aquest quintet ho completen els saxofonistes Ben van Gelder i Maarten Hogenhuis, al costat del bateria Mark Schilders i el baixista Sean Fasciani, i s’han guanyat reputació com “la banda més fascinant i interessant d’Holanda” (VOLKSKRANT). Amb la seva naturalesa irreverent, el seu peculiar llenguatge visual i la seva originalitat en la improvisació van aconseguir el prestigiós premi Edison Award en 2013.

El quintet busca unificar la música alternativa independent amb la música clàssica contemporània, el jazz i la música d’improvisació. Les seves influències van des de Brahms fins a Coltrane passant per Kendrick Lamar i els Arctic Monkeys, i les seves composicions van del complex i intricat fins a la música més bailable. Reinier Baas es va graduar del Conservatori d’Amsterdam en 2010 amb unes qualificacions de 10 sobre 10. Part de la seva formació la va realitzar també en l’acadèmia Manhattan School of Music a Nova York.

Ha actuat en importants festivals internacionals i sales de mig món, com el North Sigui Jazz Festival, Umbria Jazz Festival, 12 Points Festival, Wellington Jazz Festival, el Bimhuis, Concertgebouw i molts més. Com a solista ha actuat també amb la Metropole Orchestra, la National Youth Orchestra i la National Youth Jazz Orchestra.

Ha estat músic en les formacions de noms tan importants com Han Bennink, Gregory Porter, Chris Speed, Benjamin Herman, Nederlands Blazers Ensemble, Ben van Gelder, Hans Teeuwen i Jesse van Ruller. En el 2015, tant el North Sigui Jazz Festival com el November Music Festival li van encarregar noves composicions musicals. Reinier Baas és membre de la New Rotterdam Jazz Orchestra, i és professor en els conservatoris d’Amsterdam i Rotterdam.