SANNE HUIJBREGTS, PEP GARAU, XAVI TORRES, THOMAS ROLFF & FELIX SCHLARMANN

Divendres, 9 de desembre de 2016, a les 20.30 h.

Teatre Municipal Xesc Forteza, Palma.

Sanne Huijbregts, veu.

sanne_huijbregts

La cantant holandesa Sanne Huijbregts va estudiar dels 12 als 24 anys en el Conservatory of Amsterdam; 6 anys de batxillerat júnior Jazz , 4 anys de llicenciatura i 2 anys de Master del jazz europeu amb intercanvis a Copenhaguen i Berlín. Es va graduar al juny de 2016 amb un 9,5 i una menció especial per la seva creativitat. Amb les big bands juvenils de Peter Guidi va aconseguir molta experiència sobre escenaris com ara el de l’Bimhuis, el Concertgebouw i el North Sea Jazz Festival, i fent-se amb 2 premis al millor solista al Festival de Meerjazz 2009 i el PCC 2010. El seu propi projecte EvenSanne (www.evensanne.com) va guanyar el ‘The Records’ de la fundació Keep an Eye en 2015. Actualment es troba enregistrant el que serà el seu tercer disc per a ser llançat a principis de 2017. En paraules de Hein van de Geyn: “l’originalitat, el sabor, la dicció impecable i el to són llaminadures rares; Sanne les posseeix totes.”

Pep Grau, trompeta.

pep-garauPep Garau (Mallorca, 1989. Graduat en música moderna al Conservatori del Liceu. Ha actuat o gravat amb músics de diferents ambits com Salvador Font trio i Jordi Bonell, Jorge Pardo & OCSIB, Toni Vaquer Big Band, Perico Sambeat Workout, Victor Correa D.O.Next generation, Martin Leiton Big Band, El Meñique (cantant de la orquesta de Tito Puente), Noel Gallagher (ex Oasis), The Impressions (banda que va fundar Curtis Mayfield), Orange Juice Funk Collective, Bob Margolin (guitarrista de Muddy Waters), Barcelona Jazz Orquestra, El Petit de cal Eril, The Gramophone All Stars Big Band, Tromboranga, La Sonora Libre, La Sucursal S.A.,etc…

 

Xavi Torres, piano.

xavitorresWebEl jove pianista català Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional, viu actualment a Amsterdam, on ha finalitzat el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam, després de graduarse amb matrícula d’honor a l’ESMUC. Lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, formació que recentment ha estat guardonat com a “Millor Grup de l’any 2015” per l’associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya (AMJM), premis en els quals també van ser finalistes en les categories de millor disc i millor compositor. Al març de 2015 van guanyar el prestigiós concurs “Keep An Eye International Jazz Award”. L’any anterior Xavi Torres ja va guanyar el premi com a millor solista en la mateixa competició. Va ser també a finals de 2015 quan Xavi Torres es va fer amb el Stichting Jazz Talent Award d’Amsterdam.

 

Thomas Rolff, contrabaix.

thomas-rolff-contrabasL’anteriorment guitarrista Thomas Rolff (1964) va triar el contrabaix com a instrument principal el 2008. Atret pel seu so, la funció rítmica i la mida de l’instrument, la tria va resultar no ser cap decepció.Des de llavors ha tocat amb molts dels principals músics de jazz dels Països Baixos, com Benjamin Herman, Maarten Hogenhuis, Peter Beets, John Engels i molts d’altres. Com membre de la popular i estimulant banda BRUUT! ha actuat en nombroses ocasions, el North Sea Jazz i el Tokyo Jazz Festivals entre les més memorables.

 

Felix Schlarmann, bateria.

felixscharlmann2Felix Schlarmann, original d’Alemanya, es va formar al Conservatorium van Amsterdam and Manhattan School of Music. A més de liderar el seu propi grup, forma part del la banda holandesa de power-jazz BRUUT!, amb la qual ha actuat al North Sea Jazz i molts altres festivals internacionals. Com a força motriu al capdavant del Jazzfest Amsterdam, que organitza anualment, així com les seves sessions mensuals a l’Studio / K, Felix Schlarmann és una de les figures claus per entendre l’escena del jazz a Amsterdam. Amb la seva pròpia formació, el Felix Schlarmann Group ha gravat l’aclamat disc ‘Counterlife’: ‘Jazz contemporani, tan bell com ben interpretat i de primer ordre’ en paraules de Dave Liebman.

 
 

Lluc Casares, saxo.

_dsc5709web
Lluc Casares (1990). Fill de músic, s’inicia amb el clarinet de la mà del seu pare i de l’Escola de Música Pausa del barri del Guinardó de Barcelona. Estudia el grau superior en clarinet i saxo jazz a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb professors com en Xavier Figuerola i l’Eladio Reinón. Es gradua el 2012 i el mateix any comença a estudiar el màster en interpretació al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) amb els professors Ferdinand Povel, Jasper Blom, Simon Rigter i Joris Roelofs. Durant el primer semestre del curs 2013-2014 participa en un intercanvi amb Temple University (Filadèlfia) on rep classes dels professors Dick Oatts, John Swana, Bruce Barth i Norman David entre d’altres. A partir del curs 2015-2016 en Lluc és professor al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears).