Toni Miranda Quartet

Concert Didàctics

Gratuïts

Toni Miranda Quartet

tonimiranda-provisiona-900x559

Dades:
Divendres, 25 de novembre de 2016, a les 11.00 h. Església Sant Domingo, Pollença.
Dissabte, 26 de novembre de 2016, a les 20.00 h. Claustre de Sant Bonaventura, Llucmajor
Diumenge, 27 de novembre de 2016, a les 18.00 h. Auditori Municipal de Porreres, Porreres.
Dilluns 28 de novembre de 2016, a les 19.00 h. Església de Santa Anna, Muro

Concert didàctic
“BREU PASSEIG PEL JAZZ”

El concert té una durada aproximada d´una hora i l´objectiu principal és demostrar la connexió directa que hi ha entre aquest estil i la música d´avui en dia, incloent-hi la música “Disco” i les diferents variants creades per les anomenades “Tribus Urbanes”. L’explicació va acompanyada en tot moment d’una projecció de imatges que ajuda a ubicar l’espectador en l’època esmentada.

El repertori triat es compon de temes que al llarg de la història del jazz foren claus i representatius de cada dècada. L´exposició oral i musical corre a càrrec del “Miranda Jazz Quartet”, format per guitarra, saxo tenor, contrabaix i bateria. A diferents moments del concert es farà una petita explicació dels instruments abans esmentats, orígens, evolució i importància en l´estil, fent una referència expecial al saxo com a instrument simbòlic del gènere i, aprofitant l´ús de la guitarra elèctrica, es donarà una petita explicació tècnica del seu funcionament i es farà una sinopsi de la seva història fins a les noves tecnologies.

Es dividiran els diferents corrents en dècades a partir de finals del segle XIX, fent una menció especial al Blues, ja que es considera l’inici de la música moderna i, en conseqüència, l´inici del jazz. Després d´explicar les característiques del blues i la diferència harmònica que hi ha entre aquest i la música popular europea, es tocarà un exemple musical a fi de percebre tot el que s´haurà explicat. A continuació s’exposaran els diferents corrents jazzístics per ordre cronològic, a la vegada que es tocarà una composició de cada un d’ells:Ragtime, New Orleans, Dixielnad, Chicago, Swing, Be-bop, Cool jazz, Latin Jazz, Acid Jazz

Aquest espectacle s’adreça a tots els públics. Més informació a info@alternatilla.com