Formació

MasterClass

Aquestes sessions van destinades a músics de jazz de nivell avançat que volen aconseguir una perspectiva més ampla sobre la seva tècnica o a escoles de música amb una selecció d’alumnes més destacats que vulguin sortir de les seves rutines cercant més la improvisació sense renunciar a la tècnica.

Centres especialitzats i escoles de música, més informació a info@alternatilla.com

Tallers

UN TAST DE JAZZ
Aquesta activitat està orientada als estudiants de les diferents escoles de música ( info@alternatilla.com ).
El seu objectiu és el de presentar les característiques del jazz perquè al final de cada sessió els estudiants siguin capaços de realitzar una petita improvisació amb el seu instrument.

  • Una breu història: Els orígens del jazz i el seu impacte en el món de la música.
  • Estils: Demostració dels estils que es van convertir en icones de la història.
  • Accentuació: Eines per practicar els patrons rítmics més característics.
  • L’escala del Blues: Com és i com es pot utilitzar un un context diferent al seu.
  • Improvisació: Aprenem a improvisar amb les tècniques adequades.
  • Pràctica musical: Depenent de l’instrument de cada estudiant formarem equips de treball en què practicar i aprofundir els conceptes anteriorment esmentats.

La durada del taller és de 60 a 75 minuts i s’ofereix per a grups d’un màxim de 15 estudiants. Els assistents hauran de tenir una experiència mínima de dos anys amb el seu instrument. Així mateix l’espai que aculli l’activitat haurà de disposar d’una pissarra.

Concert didàctic

BREU PASSEIG PEL JAZZ

El concert té una durada aproximada d´una hora i l´objectiu principal és demostrar la connexió directa que hi ha entre aquest estil i la música d´avui en dia, incloent-hi la música “Disco” i les diferents variants creades per les anomenades “Tribus Urbanes”. L’explicació va acompanyada en tot moment d’una projecció de imatges que ajuda a ubicar l’espectador en l’època esmentada.

El repertori triat es compon de temes que al llarg de la història del jazz foren claus i representatius de cada dècada. L´exposició oral i musical corre a càrrec del “Miranda Jazz Quartet”, format per guitarra, saxo tenor, contrabaix i bateria. A diferents moments del concert es farà una petita explicació dels instruments abans esmentats, orígens, evolució i importància en l´estil, fent una referència expecial al saxo com a instrument simbòlic del gènere i, aprofitant l´ús de la guitarra elèctrica, es donarà una petita explicació tècnica del seu funcionament i es farà una sinopsi de la seva història fins a les noves tecnologies.

Es dividiran els diferents corrents en dècades a partir de finals del segle XIX, fent una menció especial al Blues, ja que es considera l’inici de la música moderna i, en conseqüència, l´inici del jazz. Després d´explicar les característiques del blues i la diferència harmònica que hi ha entre aquest i la música popular europea, es tocarà un exemple musical a fi de percebre tot el que s´haurà explicat. A continuació s’exposaran els diferents corrents jazzístics per ordre cronològic, a la vegada que es tocarà una composició de cada un d’ells:Ragtime, New Orleans, Dixielnad, Chicago, Swing, Be-bop, Cool jazz, Latin Jazz, Acid Jazz

Aquest espectacle s’adreça a tots els públics. Més informació a
info@alternatilla.com