Atom Rhumba

Artista convidat:
The Redsuns

Divendres 31 de març
TEATRE LLOSETA

Hora: 22'00 h
Preu: 12 Euros

Descarrega la revista en PDF

Descarrega el calendari en PDF

ATHOM RUMBA

Artista convidat: The Redsuns

Des que van aparèixer -farà uns deu anys- a l’escena nacional de la mà del petit segell Alehop! i després de Munster Records, Atom Rhumba han anat perfeccionant un so nerviós, orgànic, personal i tremendament efectiu, que segons la seva pròpia definició se centra “en la part física de la música, la que va a l’estómac i als genitals sense fer aturada pel cervell. Hem escoltat massa James Brown!”.

Disposats ja a començar aquest estiu la gravació del seu nou disc, del qual presentaran cinc temes en el concert del Teatre de Lloseta el proper 31 de març (on actuaran juntament amb The Redsuns), Atom Rhumba segueixen gaudint de moment de l’èxit obtingut amb “Backbone Ritme”, el seu millor disc fins avui. Un disc que, unit a la fama del seu directe feroç i incontestable, va ajudar a posar el nom del grup al lloc de preeminència que porta anys mereixent. A això va ajudar també la coincidència temporal amb una sèrie de grups que, en el pla internacional, reivindicaven algunes de les referències que els bilbaïns porten anys esgrimint: “inevitablement la crítica és presa de les modes. Quan va sortir “Backbone Ritmo” tocava la de l’anomenat punk-funk, i alguns ens van prendre com els paladins d’aquest estil aquí. Crec que és un comentari simplista, propi de crítics mandrosos que només han sentit un parell de temes del disc. No nego la meua afecció a algun dels suposats pares d’aquesta moguda, però crec que la nostra música té una major perspectiva que la d’aquests grups que, en la majoria dels casos, no passen del clixé”. Ara, respectats com un dels noms més fiables de l’escena musical, i amb un repertori impecable sostingut sobre el culte al ritme i a la millor música negra en clau de rock, Atom Rhumba s’atreveixen amb tot, fins amb clàssics del free jazz com Art Ensemble of Chicago (als qui porten al seu terreny en la seva última col·laboració discogràfica amb Josetxo Anitua de Càncer Moon).

El seu concert al desembre al festival Indirama, que va deixar a més d’un amb la boca oberta davant el desplegament de salvatgisme i elegància a parts iguals, no va semblar deixar contents als seus responsables: “segurament va ser el pitjor concert que hem fet en els últims mesos. No té disculpa oferir un directe tan mediocre, tenim moltes ganes de tocar a Lloseta per poder rescabalar la gent de Mallorca”.
Atenció, doncs, que vénen amb ganes i són de Bilbao.

www.atomrhumba.com

 

THE REDSUNS

The Redsuns van néixer quan Felip Palou va tornar de Barcelona i es va trobar amb Diego Águila (ex Honey Langstrumpf). Junts van enregistrar un disc de rock’n’roll sense concessions, tan proper als riffs directes a l’estómac dels primers Black Rebel Motorcycle Club com al rock planador de The Verve. Acaben d’incloure un parell de cançons d’aquest primer disc en la nova pel·lícula d’Óscar Jaenada, mentre perfeccionen les cançons que formaran part de la seva pròxima gravació.

www.theredsuns.com