Mando Diao

Artista convidat:
The Nash

Divendres 21 d'abril
TEATRE LLOSETA

Hora: 22'00 h
Preu: 15 Euros

Descarrega la revista en PDF

Descarrega el calendari en PDF

MANDO DIAO

Artista convidat: The Nash

Mando Diao són uns bocamolls entranyables, dels que lladren alt dient estupideses i treuen de polleguera als qui es deixen provocar. Però no es deixin enganyar, darrere la seva postura arrogant i la seva insofrible autoidolatria (producte probablement de la seva reconeguda addicció a la música d’Oasis en els seus anys mossos) trobem un grup sòlid i convincent, que factura cançons d’aroma clàssica i irresistible empenta juvenil.

Com si els germans Gallagher haguessin vitaminat la seva dieta dels seixanta amb punk del 77 (especialment el més melòdic: Sex Pistols, The Clash, Buzzcocks, The Jam), aquests quatre escandinaus de nom intraduïble i inventat tenen en el mercat dos treballs de rock de garatge amb aire revivalista però fresc com l’aire dels fiords. “Bring ‘M’In”, el seu disc de debut, era un espontani esclat de ràbia adolescent, enregistrat al local d’assaig abans fins i tot de tenir un contracte. El disc els va guanyar les primeres crítiques favorables, l’entusiasme de certs entesos i un enorme èxit a Alemanya i Japó. En “Hurricane Bar”, segon disc, les punyades a la foscor i el salvatgisme desafiador del primer deixen pas a una producció més cuidada, amb més mitjans, temps i millor so, que manté no obstant això la convicció que aquestes mateixes cançons a la manera dels Beatles tendiran a accelerar-se i a desbocar-se en directe.

Mentre preparen la sortida del seu tercer disc per a després de l’estiu, aquests cinc jovenets (acaben d’incorporar un teclista) de la petita i aparentment avorridíssima ciutat sueca de Börlange han anat donant moltes alegries en els seus alabadíssims concerts però en altres ocasions ens han decebut. Així ha estat en declaracions com la que li van fer a qui els escriu aquestes línies a la sortida del seu segon disc: “No som millors que els Beatles o els Who, res d’això. Però fem millors discos, això segur”. Vaja, que Mando Diao no tenen àvia, i vénen a Mallorca a justificar el seu atreviment amb el seu arsenal de guitarres vintage, brillants caçadores de cuir i serrells atentament despentinats. La cita serà el proper 21 d’abril en el Teatre de Lloseta, amb la presència gens menyspreable de The Nash com a teloners.
Si ens fiem de l’autobombo de Mando Diao, hauria d’haver-hi un abans i un després d’haver-los vist en directe en les nostres vides. Tal com ho veiem nosaltres, fent-nos els suecs, la cosa és més senzilla: un molt recomanable concert de rock’n’roll ofert per un grup de primer nivell en el seu millor moment. Que no és poc.

www.mando-diao.com
www.mandodiao-spain.com

 

THE NASH

The Nash és un grup format a Mallorca al voltant del músic novaiorquès John Tirado. Han girat per tot Espanya, a Nova York i fins i tot en una gira completa per Gran Bretanya amb els Buzzcocks (el seu guitarrista treballa a més a més acompanyant en gires a grups com Bloc Party o The Rakes), i l’any passat van editar un single a Alemanya. En breu editaran una nova referència de la seva efectiva i demolidora proposta de rock alternatiu, melòdic i guitarrer, però mentrestant podem gaudir del seu excel·lent directe.

www.thenash.com