Pep Bonet

Posithiv+

De l'1 al 30 d'abril
MUSEU D'ART
CONTEMPORANI

SA POBLA

Descarrega la revista en PDF

Descarrega el calendari en PDF

PEP BONET: POSITHIV+

Pep Bonet (1974), un mallorquí que va estudiar fotografia a Amsterdam, presenta a Posithiv+ (exposició i llibre) una contundent denúncia contra la hipocresia dels governs i fins i tot de la ciutadania dels països del primer món, una bufetada amb tota la força de les imatges més crues i esgarrifoses de la realitat d’aquesta devastadora malaltia al continent africà. Perquè, encara que en occident ho haguem relegat a l’oblit o a la indiferència, a Àfrica el VIH continua sent una amenaça present i perillosa, que destrossa les vides dels afectats i del seu entorn immediat.
Les imatges aborronadores d’aquesta exposició viatgen pel globus i no aturaran fins d’aquí a dos anys: després de passar per Paraguai i Brasil, les següents aturades les farà a Argentina, Equador, Perú, Colòmbia, Veneçuela i un llarg etcètera a Sud-Amèrica, Europa i Àfrica. Un periple internacional que ve a sumar-se a l’ampli reconeixement a nivell mundial del fotògraf mallorquí, que va afegir fa poc a la seva llista de premis la prestigiosa beca humanística Eugene Smith.
A l’actualitat, hi ha més de quaranta-tres milions de persones infectades amb el VIH/SIDA en el món, el 95% d’elles en països en vies de desenvolupament. L’Àfrica subsahariana és la regió més afectada, on fins fa molt poc tots els infectats estaven condemnats a morir en un breu termini de temps.

Facin una visita a la web www.posithiv.es