Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

CLUB SIBARITA
+ Amarillo

Divendres 23 d'abril
Teatre Lloseta / 22 h / 5 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

Es diu de “Sibarita” , tot allò imaginat i creat per ser exclusiu. Es diu de “Club”, conjunt de personalitats que comparteixen gustos, uneixen criteris i habilitats amb la finalitat de crear quelcom que els permeti alimentar el seu jo més trivial. Club Sibarita: gènesi de ritmes i línies sonores minuciosament seleccionades per satisfer l’orella malcriada i selectiva.

“Definim la nostra música a partir de la conjunció de perfils i melodies pop emmascarades amb dosi de distorsió i psicodèlia. Els nostres temes són simples, directes, crus i potents, amb unes lletres narradores d’històries, pors, sentiments i emocions que deixen a cau d’orella una polifacètica interpretació”.

Guardonats com a millor grup en el certamen Art Júpiter 2006 i guanyadors del concurs “Musicnauta 2006”.

Mis sentidos (2006)

Del nítid silenci a l’insaciable so, Club Sibarita perfila la seva carta de presentació amb deu temes que donen forma a un heterogeni cosmos creatiu, el seu primer disc, “Mis sentidos”. Cançons que conformen un ventall sonor amb resplendor psicodèlica i lletres que deixen a cau d’orella una polifacètica interpretació, permetent una combinació sonora fidel al seu so en directe.

AMARILLO

Amarillo reprenen el testimoni dels grups indies de principis dels noranta recuperant la seva intensitat i la seva força. Desenvolupen atmosferes properes a grups de la movida i recorden a la frescor i novetat de la primera hornada indie nacional. Pop sense complexos.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza