Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

FITO & FITIPALDIS

Dilluns 30 d'abril
Col·legi Públic Cervantes, Sant Antoni de Portmany (Eivissa)
21 h (Zodiacs), 22 h (Fito) / 20,50 Euros
Entrades a Tick Tack Ticket (902 150 025), Discos Delta (Eivissa) i Megamusic (Eivissa i Sant Antoni de Portmany)

"Y conseguí, sin degenerar, que mi vida sea el Rock and Roll..." Así es Fito Cabrales, un artista honesto como pocos que rezuma ese savoir faire del que conoce y ama lo que hace. Soul, blues, pop, swing, flamenco, tex-mex, guitarras hawaianas... Todo cabe en una música libre de complejos, íntima, emocional y, ante todo, personal, en que la voz de Fito canta para todos as letras que escribe para sí mismo.

Fito Cabrales, cantante de Platero y Tú, fundó allá por 1998 un grupo al que llamó Fito y Fitipaldis, con la intención de deleitarnos con temas un tanto alejados del patrón que nos tenía acostumbrados con su anterior banda. Sin demasiadas pretensiones y mucha calidad, consigue, en apenas 3 discos poner patas arriba el panorama musical con un rock and roll de medios tiempos y letras profundas. Lo que parecía una locura del momento para dar salida a todas esas canciones un poco más desenchufadas de Fito se convirtió en la banda más importante de los últimos años.

Ahora vuelve Fito con unos Fitipaldis renovados y el mejor disco de su carrera: "Por la boca vive el pez".

"Explicar el porqué de una canción es, para mí, bastante complicado. La mayoría de las veces no sé por qué me pongo a escribir, simplemente me apetece, me hace falta... Con la música tengo menos problemas. Me gustan las guitarras y mezclar estilos. Me interesan las canciones, independientemente de si son cañeras, blues, rumbas, etc..."

La gira "Por la boca vive el pez" está en marcha desde finales del año pasado, arrasando allá por donde pasa. Sin duda nos encontramos ante una de las giras del año, una gira que nos trae a los escenarios a un grupo que se han convertido en una de las referencias del panorama musical por méritos propios.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza