Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

ILEGALES

Divendres 18 de maig
Teatre Lloseta / 22 h / 12 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

Ilegales, amb Jorge Martínez al front, són un grup que, sense impostura ni posat, es mantenen intactes en la posició que van obtenir per mèrit propi a l'escena rock espanyola al principi dels 80. El secret és senzill: són així. Un cantant que en el seu debut és capaç de reptar tots els assistents al seu primer concert a Madrid (Rockola, 1982), o que és capaç de cantar que els hippys són uns bruts als milers de "progres" que assistien en el mateix any als concerts de Miguel Rios, està clar que té carisma i molt de valor.

El valor és el que el porta a crear la seva pròpia discogràfica (La Casa del Misterio), així que cansat de baralles amb tota mena d'executius, el següent pas és barallar-se amb ell mateix i llançar els seus propis discos no sols a Espanya, sinó a tot el món. El ben cert és que a Amèrica són realment grans, però això és una altra història.

En el seu últim àlbum, Jorge recorda la nit en què el seu pare el va treure de casa, narra batalles guanyades en clubs de prostitutes, les aventures d'uns delinqüents infantils, i fins i tot ofereix la visió dels esdeveniments de l'11S sota l'òptica d'un jove àrab. Tot això amb la pàtina de rock que sempre ha sabut imprimir la banda a les seves cançons; però amb un toc de força renovada que només pot provenir d'allò que és autèntic.

La recuperació de la primitiva formació de trio dona al grup la immediatesa dels principis, amb la potència transgressora de "Caramelos podridos" o la malenconia cínica de "Tiempos nuevos, tiempos salvajes"; però amb temes nous, on en "El Demonio" o en "Motín en la prisión" mantenen vigent el seu so explosiu de sempre, o bé la tensió a penes continguda de temps pausats com "Libérate" o "Chica del Este".

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza