Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

JOHN CALE

Dijous 22 de març
Teatre Lloseta / 21'30 h / 20 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

John Cale, compositor, productor i cantant, es va educar com a músic a les avantguardes de John Cage i LaMonte Young, i el 1965 va fundar amb Lou Reed el llegendari grup Velvet Underground. Encara que Lou Reed va posar la veu i les lletres, Cale va inventar els arrangements i el “so”: la seva viola delirant i monòtona va ajudar a fer que The Velvet ‘Underground’ & Nico (amb el cèlebre plàtan de Warhol en la portada) i White ‘light’/white heat siguin, encara avui, dos dels discos més revolucionaris i influents de tota la història del rock. Sempre des de l’ombra, les idees musicals de Cale han continuat obrint camins.

Com a productor, ha estat alma mater del punk i la new wave. A ell es deuen els primers discos dels Stooges, Nico, Modern Lovers (Jonathan Richman), i el celebrat Horses (1976) de Patti Smith. La seva obra en solitari és àmplia i inclassificable, i es mou en una tensió entre l’experimental i l’accessible.

Ha enregistrat més de trenta discos en solitari. Ha creat alguns discos bells i poètics (Paris 1919, 1973; Music for a new society, 1982; Fragments of a rainy season, 1992). Destacar l’homenatge a Andy Warhol en col·laboració amb Lou Reed. A més a més, dos temes: ‘Hallelujah’ i ‘So long Marianne’, amb Suzanne Vega, per al disc I’m Your Fan (1991), un tribut a Leonard Cohen, Fragments of a rainy season (1992) i una autobiografia musical What’s Welsh for Zen? (1999).

Cale torna en directe amb una nova gira – Circus Live Tour 2007 - acompanyat per la seva nova banda: Dustin Boyer (guitarra), Joseph Karnes (baix) i Michael Jerome (bateria). Amb aquesta banda per fi ha trobat el personal adequat per interpretar les seves cançons amb girs nous, noves dimensions i emocions.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza