Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

TRAVOLTA
+ Xabel Vegas

Dissabte 19 de maig
Teatre Lloseta / 22 h / 12 Euros
Entrades a Xocolat (Palma), Discos Baba (Inca), taquilla del Teatre Lloseta i reserva online.

Joaquin Pascual i Carlos Cuevas tornen amb nou projecte, el seu nom: TRAVOLTA. Després de Surfin Bichos i Mercromina, estava clar que no podien estar-se gaire a reflectir les seves noves inquietuds. Aquesta vegada acompanyats de nous tripulants de viatge (Francisco Cuerda i Ana Galletero), però amb les ganes més altes que mai prometen noves sensacions, nous viatges i concerts estel·lars.

Enregistren les seves noves cançons sabent que Joaquin Pascual està en un dels seus millors moments i que en aquest nou grup cercarà el que li va faltar en Mercromina per exemple. Enregistren amb Paco Loco el seu primer disc que es publica el 2007.

Poc cal dir de la seva contribució al llegat del millor pop espanyol amb els seus dos anteriors grups, els quals van omplir de màgia la ment de molts seguidors. Travolta estarà al mateix nivell, no podia ser menys.

El efecto amor, nou disc (març 2007)

Joaquin Pascual i Carlos Cuevas ja estan aquí. Travolta es presenta com a nou projecte dels ex Surfin Bichos i Mercromina. Semblava que mai arribava... Degut, per descomptat, a la desaparició de Mercromina, les bones paraules cap al grup un cop mort, la resurrecció de Surfin Bichos, els concerts de la tan anunciada reunió i ara toca per fi, projecte nou: Travolta.

“El efecto amor” conté dotze temes que han estat enregistrats per Paco Loco en els estudis Odds i ha estat masteritzat per Greg Galbi (que ha treballat amb artistes internacionals com Bob Dylan, Bruce Springsteen, Television, Ramones, The Strokes i nacionals com Australian Blonde o Bunbury & Vegas... entre d’altres).

Per a aquest nova tornada els nostres dos protagonistes compten amb Ana Galletero i amb Francisco Cuerda que omplen i aporten les vestiduras perfectes per a les cançons de Joaquin: “La Casa”, “Este momento tan especial” o el single “Corazón valiente” són bona prova d’això.

XABEL VEGAS

Xabel Vegas orienta les seves cançons al rock i el Folk de grandàries desproporcionades com Johnny Cash, Leonard Cohen o Bob Dylan entre d'altres. En aquestes cobren especial rellevància els textos, en gran manera autobiogràfics. Per a aquest projecte Xabel Vegas ha volgut acompanyar-se de Las uvas de la Ira (John Alvarez, Juan Rodríguez, Eras Sánchez i Iker González), banda formada per quatre joves músics asturians. En el 2007 veuran la llum les seves primeres passes dins aquest projecte.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza