Alternatilla.

Festival Multidisciplinar

bunyola, eivissa, inca, lloseta, manacor, muro,
palma, pollença, porreres, sa pobla, sant antoni de portmany

UNA VERDAD INCOMODA
An inconvenient truth

Dijous 12 d'abril
Centre Social Flassaders (C/ Ferreria 10, Palma - 971 21 40 27)
19 h / Entrada lliure

Títol original: An Inconvenient Truth
Gènere: Documental / Nacionalitat: USA / Any: 2006
Director: Davis Guggenheim / Guió: Davis Guggenheim / Repartiment: Al Gore Durada: 01'40"
2 premis OSCAR 2007: "Millor documental" i "Millor canÁó"

Documental sobre els efectes devastadors del canvi climàtic, centrat específicament en l’escalfament global. L’ex-vicepresident nordamericà Al Gore mostra un contundent i preocupant retrat de la situació del planeta, amenaçat per l’escalfament global provocat per les ingents emissions de CO2 per part de l’acció de l’home.


Sinopsi

Els éssers humans estan asseguts en una bomba de rellotgeria. Si la majoria dels científics del món tenen raó, ens queden a penes deu anys per evitar una catàstrofe de grans proporcions que podria fer entrar el clima del planeta en una espiral destructiva amb temperatures extremes, inundacions, sequeres, epidèmies i onades de calor fins ara desconegudes. Una catàstrofe preparada pels homes.

Aquesta és la història de l’apassionada entrega d’un home decidit a exposar els mites i idees equivocades sobre l’escalfament global i de la seva prevenció. Aquest home és l’exvicepresident Al Gore, que després de perdre les eleccions de 2000 va decidir canviar de rumb i dedicar-se a ajudar a salvar el planeta. Aquest commovedor retrat d’Al Gore i del seu “espectacle itinerant d’escalfament global” mostra a un home divertit, obert i disposat a tot per fer arribar a la major quantitat de gent possible la sorprenent veritat sobre el que ell anomena “l’emergència planetària” abans que sigui massa tard.

Les pitjors tempestes conegudes a Amèrica del Nord van tenir lloc el 2005 i Al Gore no es mossega la llengua a l’hora d’explicar el que està passant. El documental, a més d’exposar clarament els fets i de fer algunes prediccions, conta la història personal d’Al Gore, des de l’universitari idealista que va començar a preocupar-se per la crisi mediambiental a escala mundial, passant pel jove senador que va haver d’enfrontar-se a una terrible tragèdia familiar, fins a l’home que gairebé va arribar a president però que va tornar a la seva primera passió, el medi ambient, convençut que encara es podia fer alguna cosa. Usant l’enginy, la intel·ligència i l’esperança, demostra que l’escalfament global ja no pot veure’s com un tema polític, sinó com el major repte moral a què s’enfronta la nostra civilització.

 

Alternatilla és un festival diferent, amb un esperit interdisciplinari que es materialitza en un contingut d’activitats complementàries, que ofereixen una alternativa lúdica i cultural, una opció diferent per a l’oci.

Cap. 217A (III), Art. 24: Tota persona té dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitació raonable de la durada del treball i a vacances periòdiques pagades.

És un festival que cerca la participació, la interacció i pretén que els assistents i participants treguin conclusions de primera mà, que coneguin i entenguin els distints aspectes del món de l’art i la seva interacció amb la resta d’aspectes de la vida i la convivència.

Cap. 217A (III), Art. 27: Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin.

Un dels objectius del Festival és aconseguir nou públic any rere any gràcies a una programació amb suculentes propostes artístiques, oferint una alternativa a aquells que demanden un producte estimulant. Continuar desenvolupant i consolidar una programació dirigida a tots, però sobretot al públic més inquiet i inconformista.

A l’hora de programar en Alternatilla apostam per la qualitat per sobre de la comercialitat, els artistes amb què treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions, i això no significa entrar en contradicció amb la demanda del públic sinó tot el contrari.

En l’edició 2007 la fotografia torna a tenir un protagonisme destacat, Alternatilla presenta el projecte 217A: 10 fotògrafs, seleccionats entre el millor del fotoperiodisme internacional en els últims 10 anys, que inclouen els guanyadors dels més prestigiosos premis i guardons de fotoperiodisme. Amb 217A portem al carrer un oceà d’imatges que són el mapa ferit del món. Fotografies que impressionen tant pel que mostren com per reflectir els riscos increïbles que estan disposats a córrer els que les capten per mostrar-les al món.

La música, potser la disciplina artística més popular, és un dels punts clau del Festival. Alternatilla posa a l’abast de tots una programació musical extensa, amb la presència d’interessants artistes nacionals i internacionals de la creació contemporània, alguns noms ja consolidats, altres pioners, avantguardistes, arriscats...

El Festival presenta també una novetat, un nou desafiament, gràcies a la col·laboració d’Au·ments, ampliam horitzons cap a una nova disciplina: les arts escèniques.

Si en el 2006 Alternatilla es va oferir com a plataforma a la solidaritat i a la sensibilització ciutadana, en aquesta nova edició seguim en aquesta mateixa línia, utilitzant les distintes disciplines artístiques com a punt de partida de la crida a la reflexió. De la mà de la fotografia i del cinema – ficció i documental –parlarem de temes com la immigració, el medi ambient, la SIDA. Es tracta de despertar el sentit crític i la reflexió de l’espectador respecte a temes que ens afecten a tots.

Cap. 217A (III), Art. 19: Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el no ser molestat a causa de les seves opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense limitació de fronteres, per qualsevol mitjà d’expressió.

 

Patrocinadors i colaboradors

 • Govern de les Illes Balears
 • Consell de Mallorca
 • Consell Insular d'Eivissa i Formentera
 • Ajuntament de Palma
 • Ibatur
 • S'Institut de Serveis Socials i Sportius de Mallorca
 • Ajuntament de Bunyola
 • Ajuntament d'Inca
 • Ajuntament de Lloseta
 • Ajuntament de Manacor
 • Ajuntament de Muro
 • Ajuntament de Pollença
 • Ajuntament de Porreres
 • Ajuntament de Sa Pobla
 • Ajuntament de San Antoni de Portmany

Organitza