Taller infantil

Instruments tradicionals de les Illes Balears

Xeremies, flabiols, flautes de pastor, tamborino...

Aquesta proposta vol acostar els nens, d’una manera lúdica i divertida, als instruments tradicionals de vent i percussió de les nostres illes: xeremies, flabiols, flautes de pastor, tamborino, castanyetes, xerracs, ximbombes, espasí, botella, ossos i canyissos.

Durant l’activitat descobrirem com es construeixen, farem una mica d’història, escoltarem el seu so i aprendrem ritmes tradicionals de les illes, com els cercaviles, i balls com la jota i el bolero. Els participants també podran experimentar, tocant els instruments.

El professor: Pere Joan Martorell

Pere Joan Martorell és músic i estudiós de la instrumentació popular i música d’arrel. ha format part d’agrupacions com Voramar, l’Associació Cultural de Xeremiers de Palma, Barbaç, Ximbomba Atòmica, Tamborers de La Sala, Al-Mayurqa i Germans Martorell, amb els que ha enregistrat diversos discs i realitzat nombrosos concerts per tot el món.

  • 18 d’abril (13 h):
    CP Son Anglada, Palma
  • 2 de maig (11 i 12 h):
    Teatre Lloseta
  • 15 de maig:
    Plaça de la Vila, Porreres
  • 26 de maig:
    CEIP Maria de la Salut

Inscripcions:
tallers@alternatilla.com
Gratuït

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!