Alternatilla 2012

Historial 2012 Venda Entrades

facebook

Concerts Exposicions Cinema Cinemix Didàctic
16/11
LESSONS OF DARKNESS de Werner Herzog,
amb música en directe de RAMÓN GODES & ALEJANDRO ROYO.
TEATRE SANS (PALMA) · 21h · 5eur
lessons-of-darkness

CineMix: cinema amb música en directe.

LESSONS OF DARKNESS de Werner Herzog,
amb música en directe de RAMÓN GODES & ALEJANDRO ROYO.

La combinació de música i cinema, en directe, en un mateix escenari, ens transmetrà noves experiències sensorials, on la part visual i la part sonora es fusionen de forma experimental i singular.

Una pel·lícula emocionant, plena d'imatges evocadores i acompanyada de música en directe. Músics d'avantguarda que posen la banda sonora a una pel·lícula que els inspira, projectada a l'uníson i en directe. Una forma diferent de gaudir de la música en directe.

Unir cinema i música converteix el concert-projecció en una cosa molt especial.  Recrea novament les imatges i les col·loca davant nosaltres amb nova vida. Com una tornada als inicis de les projeccions de cinema en sales, on s'acompanyava la projecció amb un músic en escena. Això li concedia un moment únic i irrepetible cosa que s'ha perdut amb els nous formats tant cinematogràfics com musicals i que rescatem amb CineMix.

 

Lessons Of Darkness (Alemanya/França/Regne Unit 1992) de Werner Herzog, és una pel·lícula documental, narrada a l'estil d'un poètic conte de ciència-ficció.

El nom de Werner Herzog figura escrit en lletres d'or com a il·lustre representant del nou cinema alemany, al costat dels de Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders, Margarethe von Trotta o Volker Schlöndorf. Però la seva romàntica mirada extrema a la natura i a l'home concedeixen al seu cinema trets personalíssims.

Sinopsi: Un dels més grans desastres ecològics del món es va descobrir després de la retirada de les tropes iraquianes de Kuwait: incomptables pous de petroli cremaven i milions de litres d'or negre s'abocaven sense control al mar. Herzog va filmar l'extinció dels últims pous que cremaven. Però allò que sembla la fi és tan sols el començament: paisatges devastats, ciutats, camps de batalla, desertes lunars que llueixen com a santuaris. En aquest paisatge deshumanitzat, només els bacteris, els escorpins i les paneroles poden sobreviure: la gent que viu allà sembla abocada a un silenci infinit, fruit de la guerra, el desastre o la tortura.

 

Ramón Godes i Alejandro Royo són dos músics castellonencs de llarga trajectòria i d'enorme talent. Parlam d'artesans de la música popular amb aroma mediterrània però recolzats en l'improvisació y en la recerca d'un llenguatge que uneixi futur i passat a parts iguals. Les paraules de Xavier Baro defineixen molt bé Ramón Godes: “No crec que hi hagi un altre músic en aquest país, ara mateix, que ondegi amb tanta decisió la bandera de la creació sense concessions ni complexos ni sotmetiments.”

 

Coordinació: Fona Artists
Disseny web: Visualik

El Festival Multidisciplinari Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists

© 2012 Festival Multidisciplinari Alternatilla.
Tots el drets reservats.