Alternatilla 2012

Historial 2012 Venda Entrades

facebook

Concerts Exposicions Cinema Cinemix Didàctic
13/11
BLUE RODEO
TEATRE LLOSETA · 22h · 15/18eur
blue-rodeo

Des de Canadà, cançons belles i commovedores, música atemporal, honesta i directa al cor. Blue Rodeo és una de les bandes més conegudes i de més èxit a Canadà. Han passat molts anys, dotze álbums, més tres en directe i diversos dvds, tot amb vendes que no baixen dels tres milions de còpies i amb el seu últim treball, “The things we left behind”, duen el mateix camí.

Una enorme esplanada de fresca herba verda, tossals al fons i llum, molta llum, així reben des de la portada els Blue Rodeo. Un disc doble, setze cançons i moltes ganes de passar-ho bé.

Aprofitant la nova moda del vinil i el seu ressorgiment, el grup ha concebut aquest nou treball especialment per al vinil. Les cançons ordenades en les quatre cares dels dos discos fan que l'oient ho gaudeixi com si es tractés d'un viatge amb les seves aturades corresponents.

I és que sempre han anat a contra corrent. Van començar en això de la música quan el que imperava era el metall i ells es van llançar com a banda de country rock. En els 90, en plena explosió del grunge es van atrevir a enregistrar el seu disc més pausat i tranquil del que van arribar a vendre mig milió d’exemplars. Ara, en plena moda d'itunes i dels que s'omplen la boca anunciant la desaparició del disc com a format físic, Blue Rodeo aposten per un disc en vinil doble i conceptual, encara que també hagin editat la seva corresponent versió en cd.

Com el final d'una tempesta, “The things we left behind” comença fosc, lent i tremolós amb la cançó que dóna títol al disc per , a poc a poc, anar obrint-se cap a la llum en la resta de les cançons. Aquí està el teclat en clau de soul de la següent, “One more night”, que ja va animant el treball i anuncia que el viatge a través del nou disc de Blue Rodeo serà mogudet i ple d'anades i vingudes com en una muntanya russa.

Les cançons de l'últim disc dels canadencs estan plenes de records i reminiscències dels grans de la música rock, folk i country. Sons dels 60s que ens transporten al somni californià i als grans èxits de Jackson Browne, Amèrica, la Creedence i fins i tot ritmes més pop com “Never look back” o l’stonià “Sheba”. Una col·lecció de cançons que fan que l'oient gaudeixi, es relaxi i es fusioni amb les cançons de “The things we left behind” convertint-se en un només amb la música i en frueixi.

Després de dotze discos publicats en estudi i vint-i-cinc anys de carrera, l'anunci de la nova gira de Blue Rodeo demostra que estan en tan bona forma com sempre i disposats a continuar donant moltíssima guerra.

 

Coordinació: Fona Artists
Disseny web: Visualik

El Festival Multidisciplinari Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists

© 2012 Festival Multidisciplinari Alternatilla.
Tots el drets reservats.