Alternatilla 2012

Historial 2012 Venda Entrades

facebook

Concerts Exposicions Cinema Cinemix Didàctic
23/11
CHAMELEONS vox
+ GRAN SOL
TEATRE LLOSETA · 21.30h · 19/21eur
chameleons-vox

Chameleons vox

Quan parlam de 'The Chameleons' ens estam referint a una llegenda viva del post-punk. Llegenda perquè se'ls admira amb vertadera exaltació, avui com ahir (la seva visita el gener de 2011 va acabar amb plens a Madrid i Barcelona), i viva perquè segueixen aquí, demostrant la seva professionalitat sobre l'escenari i lluint-se. Una prova d'això: el seu recent pas pel festival Primavera Sound (Barcelona, juny 2012), que no sols ha deixat un bon regust, sinó que ha demostrat que, posats al costat de bandes punteres del moment o històriques, no perden ni pes ni prestigi.

Nascuts el 1981, el seu pop atmosfèric pot considerar-se el revers del de The Cure, revers fosc, clar està. Encara que no cal oblidar que comparar-los amb els U2 pre-Joshua Tree també va ser moneda habitual a la primera meitat dels 80.

Originaris de Middleton (prop de Manchester), amb el cantant Mark Burgess i el bateria John Lever com a supervivents, la seva formació actual, un sextet, es completa amb tres guitarristes, sí, tres, i un baixista, -alliberat Burgess ja d'aquest rol-, es manegen com un guerrer veterà entre el melodrama i el romanticisme, repartint ansietat i èpica amb convicció perquè sapiguem que sense ells no haurien sortit ni Editors ni Interpol.

Encara que en publicar, fa nou anys, el seu últim àlbum d'estudi, “This Never Ending Now”, van mostrar que el nivell compositiu no l'havien rebaixat -això també va quedar clar en “Why Call It Anything?” (2001)-, prefereixen passar de l'estudi i centrar-se en el directe, per repassar aquí la seva discografia sense les urgències de l'actualitat i estirant un repertori antològic en què no falten aquests temes que van marcar a foc als seus fans, com “Pleasure & Pain”, “Thursday Child” i “Nostalgia”. Ells s'ho poden permetre.

 

Coordinació: Fona Artists
Disseny web: Visualik

El Festival Multidisciplinari Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists

© 2012 Festival Multidisciplinari Alternatilla.
Tots el drets reservats.