Alternatilla 2012

Historial 2012 Venda Entrades

facebook

Concerts Exposicions Cinema Cinemix Didàctic
22/10
TINDERSTICKS
TEATRE LLOSETA · 21h · 25/30eur
tindersticks

Els de Nottingham són ja uns clàssics contemporanis, l'equivalent a Scott Walker per a la generació indie. Amb el seu últim àlbum, “The Something Rain” (City Slang, 2012), el que vénen a presentar, han renascut fins a un punt que no tenen res a envejar als seus dies de glòria passada. Tenen tant de present com de pretèrit.

Els britànics, amb Stuart Staples al front, conserven encara aquell tremp com d'un altre món de “Tindersticks I” (1993), l'àlbum de debut on ja van mostrar molts dels trets que han marcat la seva trajectòria.

Arranjaments de i per a sibarites i la veu de baríton del seu líder envernissant unes cançons que es llancen, sense despentinar-se en els crescendos i amb la ratlla del pantaló sempre al seu lloc, per sengles abans traçades per Serge Gainsbourg i Lee Hazlewood. Sengles que han sabut reescriure amb Staples plantant-se com a “crooner” distingit i malenconiós, més un enfilall d'instruments donant-li cobertura, que ara suren, després es vinclen, a estones ploren -violí, carilló, trompeta, vibràfon, òrgan Hammond…-.

El grup assumeix aquell excels pop de cambra dels seus primers tres àlbums, rebuts per la crítica amb els braços oberts, i fan rebrotar aquell batec amb què van passar al soul a “Simple Pleasure” (1999) i “Can Our Love…” (2001), demostrant als escèptics que també sabien mantenir el llistó molt alt quan alleugerien l'equipatge i que el seu llibre d'estil no era tan estàtic com els atribuïen.

Encara que el 2005, quan Staples va iniciar la seva carrera en solitari, va haver-hi rumors de ruptura, es van quedar en això, aclarits pel seu setè treball, “The Hungry Saw” (2008).

El 2012, amb “The Something Rain”, el seu novè àlbum, bandes sonores i directes al marge, reivindiquen novament la seva elegància immarcescible.

Sí, Tindersticks s'han tenyit de profunditat sense perdre l'emoció.

 

“A mind-blowing poetic masterpiece” - Rolling Stone Germany

“(The Something Rain) showcases a band who seem to have rediscovered new ways of putting together their already impressive constituent parts” - Uncut

“A true testament to the skill and sorcery found in every limb, larynx and lovelorn heart of this band.” - Drowned in Sound

 

Coordinació: Fona Artists
Disseny web: Visualik

El Festival Multidisciplinari Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists

© 2012 Festival Multidisciplinari Alternatilla.
Tots el drets reservats.