AJIM-17 – Øyunn

Sábado, 02 de diciembre de 2017 a las 20.30 h.

Aperturas de puertas a las 19.30 h.

Øyunn (Noruega)

Siv Øyunn Kjenstad, (bateria i vou).
Jo Berger Myhre (contrabaix).
Christian Pehrson Balvig (teclats i piano).

 

Calvià / Teatre Sa Societat

Dissabte, 02 desembre de 2017 a les 20.30h

La jove baterista, compositora i cantant noruega Siv Øyunn Kjenstad aborda amb facilitat diferents branques musicals –jazz, prp-rock, música alternativa, música contemporània, improvisació i electrònica–, per dotar-les d’un característic enfocament creatiu i escometre-les de forma expressiva i orgànica.

Als dinou anys comença la seva carrera professional amb Batagraf, formació que integra al costat del pianista i compositor Jon Balke. Des de llavors ha treballat, tant al seu país com a nivell internacional, amb altres aclamats músics i formacions, inclòs Bugge Wesseltoft, amb el qual participa a New Conception of Jazz.

En l’actualitat es troba embarcada en el seu projecte personal Øyunn, plataforma que alterna sols i diversos formats plurals, amb la qual interpreta els seus propis temes. Al 2015, Øyunn és triat grup de l’any per votació popular al diari noruec Dagsavisen.

El seu directe es dirimeix entre lo melòdic i el desafiament del joc alternant l’execució d’aquestes composicions pròpies amb material purament improvisat, amb un gust considerable pels frenètics polirritmes africans. Øyunn és un paisatge obert que segueix un patró intuïtiu. Destil·la cruesa, frescor, obertura i precisió. Les seves melodies exploren amb espontaneïtat i creativitat diferents temàtiques, tonalitats i ritmes, i contenen múltiples referències al jazz nòrdic, el pop alternatiu i la tradició musical d’Àfrica Occidental.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/