ajim-191208-glissando-big-band-Palma

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Logo UH+gruposerra copia
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Palma / Teatre Xesc Forteza

Diumenge 8 de desembre de 2019 a les 20.30 h

 

Glissando Big Band

Fran Català y Cristian Sorribas: Saxos alts
Carles Medina y Pau Vidal: Saxos tenors
Miquel Àngel Rigo: Saxo baríton.
Miquel Amengual, Tomeu Garcies, Joan Amengual: Trombons
Miquel Gayà: Trombó baix
Pep Garau, Julián Abad, Jaume Blázquez, Guillem Nadal: Trompetes
Joan Garcias: Contrabaix
Salvador Font: Bateria
Guillem Fullana: Guitarra
Jaume Riera: Piano
Cecilia Gimenez: Veu
Toni Vaquer: Director

La Glissando Big Band és una agrupació de jazz de gran format creada el maig de l’any 2011. Formada per 19 músics, és una de les primeres creades a l’illa de Mallorca i l’única estable.

Des dels seus inicis ha fet nombrosos concerts a tota l’illa, alguns tan destacats com poden ser els concerts que es van fer juntament amb Andrea Motis i Joan Chamorro el 2012. El concert que es va fer el gener de l’any 2014 al Teatre de Lloseta juntament amb el gran trompetista David Pastor. Els concerts dedicats a Duke Ellington juntament amb Sergi Vergés, professor del conservatori del Liceu de Barcelona, ​​el febrer de l’2015. Com també els concerts, dins el mateix any, amb el destacat saxofonista nord-americà Bob Sands. Dins de l’any 2016, es va fer un concert amb la col·laboració de Vicens Martin, actual professor del Conservatori superior de Jazz de les Illes Balears, preparant un repertori de composicions i arranjaments seus sota la seva direcció.

Dins de l’any 2017 van realitzar la gravació del seu primer treball discogràfic titulat “Progression” dedicat a la música de Salvador Font “Mantega” amb arranjaments i direcció de Toni Vaquer. En aquest projecte també ha tingut la seva participació Pau Vadell Vallbona (Calonge, 1984), guanyador dels Jocs Florals de Barcelona 2017 amb el recull de poemes “Esquenes vinclades”. Qui va escriure i recitar un poema en un dels temes gravats en el disc. Va sortir publicat el mes de maig de l’any 2018 i des d’aquesta data s’han dedicat a la presentació del disc a diferents llocs de l’illa com al cicle de jazz del Teatre Xesc Forteza, el Teatre de Manacor, Teatre de Santanyí, Fàbrica Ramis o FiraB . “Progression” va ser guardonat amb el premi Enderrock 2018 de la música balear al millor disc de jazz.

Recentment destaca la nostra participació en la 3a edició del Festival Jazz Tales, celebrat a Egipte els dies 2, 3 i 4 d’abril de 2019, realitzant un workshop (Alexandria) i dos concerts (Alexandria i el Caire), dins d’aquest Festival col·laborem amb l’artista local Nesma Mahgoub.

La Glissando Big Band ha actuat en tot l’illa, en la gran majoria de teatres i auditoris, i ha participat a la revetla de Sant Sebastià, el Festival de Jazz d’Alcúdia, el Festival de Jazz de Cala d’or, Inca Jazz, entre d’altres.

D’altra banda, l’agrupació ha estat en continua formació realitzant col·laboracions amb músics establerts a l’illa com Franco Bombelli o Perico Linale, així com diverses masterclass amb músics tan reconeguts com el mateix David Pastor, Sergi Vergés, Joan Chamorro, Bob Sands, el baixista alemany Stephan Rademacher o el director artístic de la WDR big band Lucas Schmid. Actualment podem gaudir del gran talent de Toni Vaquer, un dels arranjadors i compositors més prestigiosos d’aquests moments, com a director de la Glissando Big band.

D’altra banda, la Glissando Big Band, a l’estil de les orquestres nord-americanes de swing dels anys 30 l’agrupació està composta per 5 saxos (2 alts, 2 tenors i un baríton), 4 trombons (3 tenors i 1 baix), 4 trompetes, base rítmica (contrabaix, guitarra, piano i bateria) i veu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/