AJIM21 – Alternatilla All-Woman Jazz Band

Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Palma / Teatre Principal

Dijous 17 de novembre de 2021 a les 20.00 h

 

Alternatilla All Woman Jazz Band

Kika Sprangers, saxo.
Cecilie Grundt, saxo.
Aga Derlak, piano.
Marta Garrett, Vou.
Blanca Barranco, baix.
Laia Fortià, Bateria.

Un concert únic protagonitzat per una interessant formació inèdita per a celebrar la cinquena edició del festival Alternatilla Jazz i posar en valor la gran aportació de les dones a la creació i interpretació de la música jazz, destacant la seva creixent importància. Jazzistes procedents d’Holanda, Noruega, Polònia, Portugal i Espanya, els cinc territoris que han protagonitzat el festival fins a la data, s’alien en aquest ménage à cinq. En directe es generarà un interessant diàleg musical obert a la improvisació entre aquestes reputades jazzistes que, encara que amb diferents bagatges i personalitats artístiques, comparteixen certa ingravidesa interpretativa i desborden talent. La innovació, la llibertat, l’elegància, el contrast, la hibridació d’estils i l’intercanvi cultural regiran en un directe únic del qual podrem gaudir sobre l’escenari del Principal. Una multicultural conversa plural que farà detonar, una vegada més, els límits del jazz.

Kika Sprangers – Saxo – Holanda; Cecilie Grundt – Saxo – Noruega; Aga Derlak – Piano – Polònia; Marta Garrett – veu – Portugal; Blanca Barranco, contrabaix – Espanya; Laia Fortià – Bateria – Espanya.

Kika Sprangers – Saxo – Holanda: Kika Sprangers és una de les artistes més reconegudes dels Països Baixos. Ha estat la saxofonista lead de la National Youth Jazz Orchestra, fet que li dóna molta experiència i la porta a fer concerts a festivals de renom com el North Sea Jazz Festival. Al 2018 va ser seleccionada com a Young Vip, fet que li brinda l’oportunitat d’una gira amb el seu propi projecte per les sales i clubs més importants d’Holanda. El seu primer àlbum com a líder, Leaves Of Lily va ser enregistrat al 2017. Ha treballat com a directora de la secció de saxos de la National Youth Jazz Orchestra holandesa amb la que va recórrer diversos països i festivals de jazz com el North Sea Jazz Festival, Bimhuis o el King’s Place.

Cecilie Grunt – Saxo – Noruega: Cecilie Grundt (1991) va néixer i va créixer a Stavanger, Noruega. Des de ben jove escoltava a casa música clàssica i jazz, així no és estrany que va començar a aprendre a tocar el saxo alt als nou anys a l’Escola d’Arts Escèniques de Stavanger i als 16 anys ja tocava el saxo tenor. El darrer any a l’institut, va prendre classes al Departament de Música i Dansa de Stavanger, on també va tocar el tenor del Bjergsted Jazz Ensemble. Després de graduar-se de batxillerat el 2010, es va traslladar a Trondheim per estudiar arquitectura a la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia, alhora que es va submergir en l’estimulant ambient de jazz de Trondheim. Al 2015, Cecilie va ser acceptada al departament de jazz molt reconegut del Conservatori de Música de Trondheim.

El 2016 Cecilie va formar el conjunt elèctric Matrjosjka i més tard el mateix any va formar Cecilie Grundt Quintet i el 2018 va formar Cecilie Grundt Quartet. A més dels seus propis projectes, ha tocat amb Trondheim Jazz Orchestra & Come Shine, ØyvindLAND, Zenos Mode, Starlight Big Band, Bjergsted Jazz Ensemble, Front! Front, Cosmic Swing Orchestra i Trøndelag Big Band.

Com a compositora, la seva obra ha estat descrita com a original i creativa, mostrant una àmplia gamma de referències d’inspiració i estil.

Aga Derlak – Piano – Polònia: Aga Derlak és pianista, compositora i educadora. Va ser alumna del Berklee College of Music i de la Karol Szymanowski Music Academy de Katowice (Polònia). Va donar forma al seu talent sota la direcció de Danilo Pérez, el pianista del Wayne Shorter Quartet. Aga actua arreu del món, organitza tallers, imparteix classes a la fundació Danilo Perez de la ciutat de Panamà animant als seus estudiants a aprofitar la seva llibertat artística. Actua a EUA, Mèxic, Panamà, Polònia, Alemanya, Regne Unit, Grècia, Espanya, Itàlia, Moldàvia, Sèrbia Turquia, Eslovàquia, República Txeca. Va col·laborar entre altres amb Andree Hayward, Claudio Ragazzi, Luciana Souza, Patricia Zarate, Omar Diaz, PJ Anderson, Carlos Agrazal, Zbigniew Namysłowski, Jerzy Małek, Grzech Piotrowski, Andrzej Święs, Sabina Meck. Amb la seva banda, Aga Derlak Trio va rebre el FRYDERYK 2016, el premi més important de Polònia, el premi de fonografia de la Societat Polonesa de Productors d’Àudio i Vídeo.

Marta Garrett – veu – Portugal:  Marta Garrett és cantant, compositora i professora de Jazz de Lisboa. Va estudiar música des de petita; fins al 2010 a l’escola de música clàssica de l’Institut Gregoriano de Lisboa i per començar la seva carrera de jazz a l’escola del Hot Clube de Portugal. El 2012 va iniciar el batxillerat en Jazz per l’Escola Superior de Música de Lisboa, estudiant amb Maria João i altres grans músics portuguesos durant tres anys. Després, va assumir el programa europeu de màster de jazz, que va concloure als 23 anys d’estudis i actuació a Amsterdam, Berlín, Copenhaguen, París i Trondheim.

Sempre ha estat molt activa en l’escena de Jazz de Lisboa, sent un entusiasta de les sessions de jam session i sempre emocionada per actuar i experimentar amb els seus companys. Després de la seva residència de quatre mesos a Maduro Bar al Grand Hyatt Tòquio del Japó el 2017, ha participat en diferents projectes de música jazzística, brasilera i original, com The Bop Collective, amb dos discos sortits, Just in Trio, del duo ZOE i Canções d’Illa Deserta.

Blanca Barranco – Contrabaix – Andalusia, Espanya: Blanca Barranco contrabaxista i cantant nascuda a Jaén. Comença la seva carrera musical als 7 anys en el conservatori Ramón Garay a la seva ciutat natal. Posteriorment als 16 descobrirà el món del jazz gràcies a l’associació de jazz Jaén Jazzy de Jaén. Allí serà membre actiu de la big band i rebrà masterclass de diversos professors nacionals. Posteriorment es trasllada a Màlaga per a seguir el seu desenvolupament com a músic i especialitzar-se en jazz i música moderna. A realitzat cursos de formació de contrabaix jazz amb músics com Reuben Rogers, Gerald Cànon, Putter Smith , Javier Colina i Horaci Fumero entre molts altres. A Màlaga comença a estudiar jazz a l’escola de música moderna Maestro Puyana(*CAMM) . Ha tocat amb diversos músics entre ells Eero Koivistoinen, Natsuko Sugao, Andrea Motis, Joan Monnné, Enrique Oliver, Arturo Serra, Pol Omedes… Actualment té oberts diversos projectes en els quals es troba Blanca Barranco Quartet amb el qual va guanyar el concurs d’Oliva Jazz , en el qual realitza un repertori de temes i arranjaments propis com contrabaxista i cantant. Forma part també de la Valparaiso Big band, la primera big band completament composta per dones d’Espanya.

Laia Fortià – Bateria – Catalunya: Laia Fortià és Llicenciada en Grau Superior de Bateria de música moderna i jazz pel Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, s’ha Graduat a l’Aula de música moderna i jazz de Barcelona i és Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de Girona. També ha cursat assignatures relacionades amb el jazz al Taller de músics i ha assistit a un cicle de Màster Class a Nova York sobre la Improvisació en la bateria amb Mark Guiliana com a professor. Ha participat i participa en bandes tan variades com Laia Fortià Quartet (jazz), Els Catarres (rock/folk català), Núria Fergó (pop/flamenc), WOM (jazz/pop),  BardagiFortià duo (bossanova), About Nina (jazz), Boleros en Femení (boleros), Mascarpone (funk), Smile fish quartet (jazz), ElectricAntiEs3 (funk-soul), Landana (música brasilera)… i ha actuat en diverses sales com el Jamboree, Luz de Gas, Apolo, Sant Jordi Club, Tarantos, la Boîte, la Nova jazz cava de Terrassa, Razmatazz,  Bikini, Barts, Joy Eslava, Clavicémbalo, el Sunset Jazz de Girona, en diferents festivals com el GREC, Cruïlla, Canet Rock, Barnasants, Porta Ferrada, Mercat de Música Viva de Vic, Arenal Sound, Acústica de Figueres, Petits Camaleons, Strenes, l’Hora del Jazz, Festival de Jazz de Perelada, Festival de Jazz de Girona, Fira Mediterrània, Telecogresca, Clownia. També ha participat en el projecte “las chicas también abren jams” amb Anna Herrero i Marina Albero i com bateria base a la Vocal jam de la Sala Tarantos amb Matías Míguez i José Alberto Medina.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/