AJIM21 – Alternatilla Jazz Band

Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Muro / Teatre principal

Dissabte 20 de novembre de 2021 a les 20.30 h

 

Ménage à jazz: Alternatilla Jazz Band

Xavi Torres, piano.
Ricardo Izquierdo, saxo.
Magalí Sare, veu.
Marko Lohikari, contrabaix.
Enric Fuster, Bateria.

Els concerts de ménage à jazz són un dels principals distintius de l’Alternatilla Jazz. S’aconsegueix amb ells un dels principals objectius del festival: aprofitar l’intercanvi i la diversitat cultural que possibilita la connexió de músics de diferents cultures. D’aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d’entendre el jazz alhora que prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació. En aquesta ocasió proposam una trobada entre  2 músics catalans: el pianista tarragoní Xavi Torres i la cantant Magalí Sare i per altra banda, el trompetista cubà Yasek Manzano, país convidat en aquesta edició i 2 músics mallorquins, el contrabaixista Marko Lohikari i el bateria Enric Fuster. 

La hibridació d’estils i l’espontaneïtat s’erigeixen en protagonistes en una prometedora conversió plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d’aquesta pàtria universal denominada música. Un directe únic del qual en podran gaudir en exclusiva el públic de l’Alternatilla Jazz In Mallorca. 

Xavi Torres – Piano – Catalunya: El pianista tarragoní és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu, amb importants premis com “Millor Grup de l’any 2015” per la AMJM, el primer premi al Keep an Eye International Jazz Award, o el primer lloc en la “Dutch Jazz Competition 2016”. Després de graduar-se en Piano Jazz a l’ESMUC de Barcelona, va estudiar el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam. La seva música es caracteritza per una gran varietat d’estils i textures que executa amb molta llibertat i singularitat. És expert en combinar moments molt compositius amb altres d’absoluta llibertat, o de molta tensió i bogeria amb d’altres de més melòdics. Ha gravat 4 discs com a líder i més de 30 cd’s amb diferents projectes i ha tocat amb diversos músics de gran renom. El seu últim àlbum de piano solo Curiosity (Just Listen Records, 2019) va rebre el Premi Enderrock en la categoria de Disc de Jazz de l’any 2019 i des del naixement del Festival Alternatilla Jazz In Mallorca n’és el Director artístic.

Ricardo Izquierdo – saxo – Cuba: Músic, compositor, saxofonista tenor i soprano. Va néixer a Matanzas, Cuba, l’any 1978. Als 8 anys va començar a estudiar música a través del violoncel i uns anys més tard es va dedicar al saxo alt. L’any 1993 va acabar els estudis a la seva ciutat natal i va marxar a la capital, l’Havana. Admès a la prestigiosa “Escuela Nacional de Artes – E.N.A”, on va continuar aprofundint en els seus coneixements i millorant les seves qualitats com a instrumentista, va seguir perfeccionant el seu aprenentatge actuant amb el grup Diàkara. Durant els seus estudis a l’E.N.A, va participar en tallers i classes magistrals amb artistes com Hilario Duran, Herbie Hancock, Steve Coleman, Nicholas Payton i Antonio Hart…Es va incorporar al quintet del pianista Alexis Bosch després amb Carlos Maza Quartet al costat del qual va actuar en molts festivals europeus com Jazz a la Villette, Nancy Jazz Pulsations, Jazz à Vienne entre d’altres…

L’any 2001 es va traslladar a París. Ja ha actuat o col·laborat amb: Carlos Maza, Franck Lacy, Orlando Poleo, Mayra Andrade, Michel Zenino, John Betsch, IsWhat?!, Nelson Veras, Mario Canonge, Philippe Soirat, Bob Gullotti, Santi Debriano, Hamid Drake, Laurent Coq, Miklos Lukàcs,, Abioudun Oyewole ( Els últims poetes), Orichas, Jean Jacques Elangué, Jean Luc Her, Remi Vignolo, Napoleon Maddox, Mauro Gargano, Ichiro Onoe, Jason Palmer, Jeff Ballard, Orishas, ​​​​Bojan Z i altres.

Magalí Sare – veu – Catalunya: Cantant, multiinstrumentista i compositora nascuda a Barcelona l’any 1991, provinent d’una família de músics. Va llençar el seu primer disc en solitari anomenat “Cançons d’amor i dimonis” l’any 2018 i el va presentar oficialment al 50è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. També, se la coneix per ser la soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la 3era edició del programa de TV3 Oh Happy Day l’any 2015). A més a més, és la cantant del disc ESTÓMAC de la pianista i compositora Clara Peya, i té un duet amb el contrabaixista Manel Fortià. El novembre del 2019 ha tancat la gira del seu primer disc amb més de 60 concerts i ha estat nominada com a Talent Emergent als Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música, com a Artista revelació als Premis ARC del 2019 i finalista del concurs Terra i Cultura del 2019 per haver musicat el poema Desplegar-se de la Sònia Moya. A part d’actuar, la Magalí imparteix classes de cant modern/jazz i combo al grau superior del Taller de Músics. Actualment, gira amb el seu darrer projecte, “A Boy & a Girl”, juntament amb el guitarrista mallorquí, Sebastià Gris.

Marko Lohikari- contrabaix – Balears: Marko Lohikari va néixer a Uppsala, Suècia el 1979. Ha realitzat estudis de contrabaix i improvisació en la Universitat de Göteborg, amb el baixista i compositor suec, el professor Anders Jormin. Després dels seus estudis a Suècia, va assistir a l’Acadèmia Sibelius a Hèlsinki, Finlàndia. Resideix a Espanya des de 2007 i ha tocat amb artistes com: Perico Sambeat, Chris Cheek, Shai Maestro, Luis Perdomo, Jason Palmer, Marco Mezquida, Albert Sanz, Marc Miralta, Carme Canela, Baptiste Trotignon, Jorge Rossy, David Xirgu, Raynald Colom i Baptiste Trotignon entre molts altres.

Enric Fuster – bateria – Balears: Jove bateria mallorquí, resident a Barcelona. Es va titular a l’Aula del Conservatori de Liceu de grau professional, en l’especialitat de bateria jazz, de la mà del professor Gonzalo de la Vall. Guardonat amb la beca de joves promeses de la fundació Ferrer Salat, ha cursat el grau superior al Conservatori de Liceu, on a rebut classes de Ramon Prats, David Xirgu…Becat pel mateix Liceu, ha cursat el màster d’interpretació. Durant la seva trajectòria musical a format part del grup Eva Fernàndez Trio, amb el que ha fet gires des de Corea a Buenos Aires. Amb ells, van gravar el disc “Yo Pregunto”. També ha gravat amb Pep Garau Sextet en directe i, forma part dels grups Big Babo, Pablo Selnik Quartet, The Jazz Fingers, Big Band de Liceu, Zero Gravity Family i Seven Sides.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/