AJIM21 – El Comité

Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Inca / Teatre Principal

Dimarts 7 de desembre de 2021 a les 20.30 h

 

El Comité

Rolando Luna, piano solista.
Gaston Joya, baix.
Rodney Barreto, bateria.
Yaroldi Abreu, percussió.
Carlos Sarduy, trompeta.
Rafael Aguila, Saxo tenor i alt

Considerada com a part dels músics cubans més grans i reconeguts de la seva època, aquesta banda va tenir l’excel·lent idea de ser junts a l’escenari l’octubre de 2017 a Tolosa de Llenguadoc (sud de França)! Nou mesos després, el grup es va tornar a reunir tot el temps a través del ‘”Studio Elixir” de Tolosa de Llenguadoc. Amb les seves formidables composicions i portades estampades per El Comité sempre es marca amb la fluïdesa i l’energia que van caracteritzar aquesta banda.

Afrobeat, funk, jazz llatí, cançó de bressol … un “cuban groove siglo 21” per posar a totes les orelles. El Comité és sobretot la continuïtat de la gran historia de la música cubana. La transmissió de música d’una generació a una altra encara és molt important a l’illa. Aquest sòlid fonament és el que va permetre que aquesta música evolucionàs durant dècades sense oblidar ni tan sols les seves arrels. Tots dos, El Comité fa un càlid homenatge a les generacions passades (Chucho Valdés, Emiliano Salvador, Gabriel Hernández …), a alguns artistes inoblidables com Miles Davis; i ser un mitjà perquè aquells joves músics s’expressin de manera no convencional, a part de la seva formació habitual i per oferir noves cançons, arranjaments i atmosferes musicals.

Tot i la seva curta edat, els seus 15 o 20 anys d’escenari donen una maduresa real al disc. L’harmonia i l’estructura dels temes ho demostren al llarg de les cançons. Per últim, però no menys important, a l’escenari sempre és un gran plaer veure com El Comité evoluciona cap a on la seva il·limitada energia i generositat musical es contagien ràpidament.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/