AJIM21 – Llibert Fortuny & Gergo Borali

Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Porreres / Auditori Municipal

Dijous 18 de novembre de 2021 a les 20.30 h

 

Llibert Fortuny & Gergo Borlai

Llibert Fortuny, saxo.
Gergo Baorlai, Bateria.

Dos grans jazzistes aplaudits en l’escena internacional, dos músics que lideren l’avantguarda europea amb el seu electritzant i versàtil talent creatiu – el saxofonista català Llibert Fortuny i el bateria hongarès Gergo Borlai – estrenen en Alternatilla Jazz el seu nou projecte, 1+1.

Un duet amb la vista i l’oïda oberts a l’entorn actual, sense prejudicis sonors ni fre a la intensitat, fusionant sonoritats acústiques amb l’electrònica, loops, instruments midi i efectes sonors sense oblidar la part més orgànica. Una fascinant proposta que respira pura llibertat interpretativa i creativa amb l’energia i la contundència d’una batedora sònica.

Gergo Borlai és un dels bateries moderns més emocionants, amb una pegada i una velocitat envejables. La seva força interpretativa i els seus captivadors solos li han guanyat aplaudiments en escenaris de tot el món, tant en solitari com acompanyant a altres grans músics. A Hongria, el seu país d’origen, ha participat en l’enregistrament de centenars d’àlbums, amb els quals ha rebut importants premis.

Llibert Fortuny és ja una estrella del firmament jazzístic amb una vertiginosa carrera, però continua sent un músic compromès amb la seva professió i amb la seva generació donant oportunitats als més joves. En directe desplega les mil i una sonoritats que pot extreure del saxo i del EWI, envoltat de seqüenciadors, samplers i altres artefactes sonors, els sons electrònics no desmereixen el seu innegable talent jazzístic que sap combinar amb aquests nous horitzons futuristes i amb el seu mestratge en la improvisació recolzada per moltes hores d’estudi i treball dur. Fortuny s’esprem en cada nota i això es palpa en escoltar-lo, la seva música i la seva
manera de tocar contagia, convenç i atrapa.

Borlai i Fortuny prenen impuls amb aquest nou projecte i ens ofereixen l’oportunitat de gaudir del talent jazzístic de dos dels músics més inquiets i valorats del nou mil·lenni.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/