II Alternatilla Jazz Festival

II Alternatilla Jazz Festival

ALTERNATILLA JAZZ IN MALLORCA FESTIVAL 2017
Divendres, 24.11.17 el Diumenge, 10.12.17

 

Alternatilla Jazz Festival torna per segon any consecutiu. En aquesta ocasió, centra el seu interès en el jazz nòrdic. Noruega és el país convidat.

Resulta sorprenent que, malgrat les conseqüències del procés globalitzador que caracteritza al segle 21, es desconegui la riquesa cultural de gran part del nostre continent. Davant el públic mallorquí, el panorama artístic noruec es revela com una gran incògnita, tot tenint en compte que la seva escena jazzística s’erigeix com una de les més destacades d’Europa. El jazz noruec mira cap al futur promovent la innovació, la diversitat i l’experimentació, explorant un llenguatge musical propi i fusionant sons i tècniques sense tenir por de que la seva trajectòria desdibuixi les fronteres del jazz i penetri en nous camps.

Alternatilla Jazz In Mallorca 2017 arrenca amb els propòsits de donar a conèixer el que es cou a l’actualitat de l’escena jazz noruega i de mostrar l’audàcia creativa d’una interessant selecció d’artistes. Al programa s’inclouen tant noms ja convertits en referents internacionals com d’altres emergents que vaticinen el futur de l’escena musical del país escandinau. El cartell del festival es completa amb un conjunt representatiu de músics de l’illa i d’algunes figures rellevants del jazz peninsular.

Donada l’escassa presència femenina que mostren en general els festivals de música, així com la resta de manifestacions artístiques, no hem volgut oblidar la paritat de gènere. En aquest sentit, creiem que només una oferta equitativa aconseguirà tracar un mapa fidedigne de l’escena que es pretén divulgar. Per això, el programa d’enguany compta amb diverses figures femenines del jazz noruec que igualen en professionalitat i talent a les masculines.

Des del moment en el qual va sorgir la iniciativa de crear el festival de jazz i dotar-li d’una identitat pròpia, tinguèrem clar que un dels principals objectius havia de consistir a promoure l’intercanvi cultural entre músics de la pedrera de jazzistes mallorquins i artistes d’altres països i territoris, alhora que acostar al públic insular els directes i els corrents musicals de qualitat que sonen a les millors sales, teatres i festivals europeus.

A 2016, any en el qual s’inaugura el festival, vam crear un enllaç entre Holanda i Mallorca que desembocà en un brillant ambient d’agermanament entre músics de diferents orígens, formació i antecedents. Un ambient que es va traslladar al públic convertint cadascun dels concerts en una experiència memorable. Un any després del primer Alternatilla Jazz, col·loquem la primera pedra per crear un pont entre Noruega i Mallorca que vincularà músics d’ambdues latituds.

Repetim així la fórmula màgica que tantes alegries ens va proporcionar l’any passat: un concert diari durant una mica més d’una intensa setmana de festival; una cuidada representació d’artistes provinents del país convidat, seleccionats entre el més acreditats i emergents; la promoció de l’agermanament entre músics a través de concerts mixts de fusió; una itinerància del festival amb directes i activitats en diferents municipis de la geografia mallorquina; i, per no obviar el component didàctic, la inclusió al programa de xerrades i master-classes. Tot això sense oblidar-nos de professar el major respecte cap al públic, cuidant cada detall perquè pugui gaudir dels concerts en les millors condicions possibles, amb una rigorosa producció i amb tota la cura que mereix l’ocasió.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/