País convidat: Polònia

Davant el públic mallorquí, el panorama artístic polonès es revela com una gran incògnita. Tot i això, tenint en compte que la seva escena jazzística s’erigeix com una de les més interessants d’Europa. És per això que Alternatilla Jazz in Mallorca 2018 té el propòsit de donar a conèixer allò que es cou en l’actualitat de l’escena jazz polonesa i de mostrar l’audàcia creativa d’una interessant selecció d’artistes.

 

En el programa s’inclouen tant noms que han esdevingut ja referents internacionals com altres emergents que vaticinen el futur de l’escena musical d’aquest país europeu. El cartell del festival es completa amb un conjunt representatiu de músics de l’Illa i d’algunes figures rellevants del jazz peninsular.

 

El jazz polonès destaca com una forma d’expressió artística vibrant i madura. Mantén un profund respecte per la tradició però amb un esperit d’exploració per noves formes i conceptes. L’escena jazz polonesa actual és rica en quantitat i qualitat, amb un mostrari de jazzistes emergents amb un alt nivell musical. Els músics polonesos creen tenint en compte tots els contextos possibles, combinant coneixements, mirant al passat, a la tradició, però fent un pas cap al futur, i sempre sense perdre el seu caràcter individual i únic, carregats d’original creativitat.

 

És aquesta enorme riquesa musical la que ens atreu, com a festival, a escollir Polònia com al nostre punt de mira en aquesta edició.

 

Són cinc les formacions de jazz que viatjaran des de Polònia fins a Mallorca per primera vegada. Alternatilla Jazz in Mallorca 2018 comptarà amb (per ordre d’actuació) Marcin Wasilewsky Trio, Szymon Mika Trio, Kinga Glyck Trio, Aga Derlak Trio i Myrczek & Tomaszewski. Cinc grups i un total de catorze músics polonesos que participaran en vuit dels dotze concerts del programa oficial del festival.

 

https://www.instagram.com/alternatilla/