AJIM 19 País convidat

País convidat: Portugal

Portugal, és el país veí conegut musicalment pel fado, però el fet és que el jazz, com a génere, ha ocupat durant dècades un lloc molt especial dins dels portuguesos i portugueses. Amb influències molt clares de les seves colònies, actualment el jazz portugués no és un estil musical seguit per grans masses però que gaudeix d’un sector de públic fidel.  Per tant, encara que manté una presència aparentment discreta, el jazz és una de les seves grans atraccions culturals.

En definitiva, el Jazz Portuguès està per conèixer i descobrir fora de les seves fronteres i encara més, entre més d’una oïda mallorquina. Així, en aquesta IV edició del festival, l’Alternatilla Jazz In Mallorca ens apropa l’oportunitat de descobrir-ho!

En el programa d’aquest any 2019, tenim artistes del jazz consagrats, amb una àmplia trajectòria així com també grups novells amb un futur prometedor. Les cinc bandes portugueses seleccionades van, des dels ritmes brasilers de Maria João; la veu de Marta Garrett acompanyada per les refinades guitarres dels germans Santos; Ricardo Toscano Quartet, grup encapçalat pel saxofonista Ricardo Toscano, uns dels músics portuguesos amb més projecció i futur; João Barradas Group amb el seu acordió, un erudit en el seu camp i guanyador de prestigiosos premis, i finalment, per arribar a l’altre extrem sonor del jazz indie/alternatiu de The Rite of Trio.

Per tan, són cinc les formacions de jazz que viatjaran des de Portugal fins a Mallorca per primera vegada (per ordre d’actuació): Ricardo Toscano Quartet, Maria Joao Quartet, Marta Garrett+Mano a Mano, The Rite of Trio i Joao Barradas Group. Cinc grups i un total de dinou músics portuguesos que participaran en vuit dels tretze concerts del programa oficial del festival.

 

https://www.instagram.com/alternatilla/