logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Logo UH+gruposerra copia
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

L’organització: Qui som?

 

Alternatilla és una associació cultural sense ànim de lucre fundada en el 2005 a Palma i composta per un grup obert de persones actives i inquietes, amants de la música, la fotografia, la literatura, el cinema, les arts plàstiques i altres disciplines artístiques.

 

A Alternatilla fem feina des d’un àmbit purament independent amb la finalitat de promoure i exercir de plataforma per a projectes i iniciatives d’interès cultural i social.

 

Ens caracteritzem pel nostre esperit interdisciplinari, permeable a la diversitat de conceptes, formes i suports d’expressió artística, així com per la nostra vocació d’aparador de la cultura en les seves diferents manifestacions.

 

Al llarg dels nostres catorze anys de rodatge, hem organitzat concerts, festivals, exposicions, activitats didàctiques i col·laborat en l’edició de llibres.

 

Encara que la nostra seu s’ubiqui a Palma, el nostre lloc de feina es troba descentralitzat, el que possibilita la consecució dels nostres objectius i una adaptació més flexible pel que fa a la nostra concepció del projecte. Receptius en tot moment a la cooperació, desenvolupem els nostres projectes en col·laboració amb altres individus, agents culturals, entitats o institucions que entenguin i secundin les nostres línies d’acció i es trobin interessants i disposats a brindar-nos el seu suport.

 

Objectius

 

A més de la finalitat i dels objectius generals que concerneixen de forma global a Alternatilla, l’associació estableix també una sèrie de metes concretes per a cadascun dels seus projectes.

 

Pel que fa al festival de jazz, aquests objectius específics són els següents:

• Establir un marc i punt de trobada a l’illa de Mallorca, no només per al públic (residents i visitants) i per als afeccionats del jazz i la música en general, sinó també per a altres músics i professionals del sector musical. 

• Oferir una programació de concerts de qualitat que inclogui la presència de músics internacionals, nacionals i locals. Per al festival la qualitat no significa solament cuidar al màxim la selecció dels artistes que configuren el cartell, sinó també posar especial èmfasi en què l’execució dels concerts sigui de la màxima qualitat, tant en la producció tècnica (so, il·luminació), com en la selecció dels espais que acullen els concerts i en l’equip humà dels treballadors. 

• Facilitar la convivència entre els músics mallorquins i els del país seleccionat –en aquest cas Portugal– per aprofitar al màxim la riquesa que brinden la interculturalitat i la diversitat cultural, creant canals de comunicació i interacció entre músics amb diferents identitats culturals.
• Propiciar l’enriquiment de la cultura musical del públic local i despertar en aquest una major sensibilitat cap a la música i les expressions artístiques en general, oferint un programa de concerts de constatada qualitat. • Col·laborar en la formació de músics joves i estudiants de música de Mallorca.
• Intentar crear una oferta musical equitativa pel que fa a paritat de gènere i representació femenina en el marc del festival. 

• Premiar valors com la innovació, l’originalitat i la llibertat de creació per sobre dels criteris comercials a l’hora de triar els artistes i bandes que configuren la programació del festival. 

• Fomentar entre els novells els valors d’integració, educació i respecte per la cultura.

• Contribuir a la dinamització cultural dels diferents municipis de l’illa en temporada baixa.

• La descentralització, una itinerància del festival recorrent l’illa amb directes i activitats en els distints municipis de la geografia mallorquina. I aquest any, per primera vegada, portem el festival a Menorca, amb un concert a Maó; aquest és un primer pas per a la nostra idea de futur, que el festival pugui arribar a totes les illes de la nostra comunitat autònoma. Es tracta d’arribar al major nombre de públic apropant el festival a distints municipis i recintes. Cada activitat d’Alternatilla Jazz es realitza en un lloc escollit amb especial atenció i a consciència. Teatres, auditoris, espais multidisciplinaris o centres culturals repartits al llarg i ample de l’illa.

 

L’equip. Els noms propis

 

Xavi Torres

Comissari musical, el principal responsable de la selecció de músics.

Andreu Julià

Des de l’Escola d’Experimentació Musical: responsable del programa didàctic.

Joana M. Català

Des de TicketIB: venda d’entrades i taquilla, també responsable d’administració.

Miquel Campaner 

Des de Imprenta Muro: disseny, traduccions i impressió.

Margalida Rivas 

Des de Fonart: producció, logística, comunicació i artist liaison.

Visualik

Imatge i disseny web.

Guillem Ximelis

Des de Soundwave: so i il·luminació, responsable de la producció tècnica.

Joan Carles Añibarro

President de l’associació cultural, principal ideòleg i creador del festival.

 

En el festival, igual que en totes les iniciatives de l’associació cultural, els socis són fonamentals per a mantenir-lo viu i actiu.

El festival Alternatilla Jazz In Mallorca es finança amb la venda d’entrades, les quotes dels socis i les aportacions de patrocinadors i col·laboradors, que integren tant institucions públiques com organitzacions privades.

 

Patrocinadors i Col·laboradors Institucionals:

 

• Institut d’Estudis Balearics;

• Conselleria de Cultura, Participació i Esports, del Govern de les Illes Balears;

• Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell Insular de Mallorca;

• Fundació Teatre Principal;

• Departamento de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística del Ajuntament de Palma;

• Área de Cultura dels ajuntaments de: Algaida, Campos, Esporles, Inca, Llucmajor, Maó, Muro, Palma, Pollença, Porreres, Sant Llorenç, Santa Margalida, Sa Pobla, Ses Salines i Son Servera.

Patrocinadors i Col·laboradors Privats:

 

• Obra Social “la Caixa”;

• Grupotel Hotels & Resorts;

• Motorisa S.A.;

• Impremta Muro;

• Fonart;

• Sound Wave;

Mitjans de Comunicació:

 

• Ara Balears;

• IB3 Radio i TV;

• ULtima Hora-Grup Serra.

https://www.instagram.com/alternatilla/