Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

País convidat: Cuba

La vibrant riquesa cultural i musical de Cuba ha propiciat una efervescent escena jazzística en la qual ha crescut una interessantíssima generació de músics que ha captat la nostra atenció per a triar als protagonistes internacionals d’aquesta nova edició del Alternatilla Jazz Festival. Al costat dels artistes cubans el cartell es completa amb un interessant elenc de músics i formacions nacionals i locals, i estem segurs que la convivència entre tots ells i elles afavorirà l’enriquiment creatiu propiciat pels valors de la interculturalitat.

 

El jazz facturat actualment per músics cubans conjumina herència i modernitat, partint de la tradició musical cubana, reinterpretant, experimentant, incorporant els codis del jazz i les noves tendències contemporànies. És música d’hibridacions amb riques i múltiples identitats, en orgànica evolució i oberta a noves influències.

 

En el nou mil·lenni ja no són suficients les etiquetes latin jazz o jazz afrocubà perquè en la puixant escena del jazz cubà els músics no posen límits ni frontera a la seva inquietud artística i talent creatiu en contínua expansió i evolució. Les seves creacions sonen lliures i orgàniques, responent al seu enginy i necessitat d’expressió, reforçant els vincles entre el jazz i la música d’arrel cubana però expandint-los sense prejudicis creatius i oberts a l’experimentació i la multiplicitat d’estils que conviuen en l’univers del jazz.

 

L’acostament entre Alternatilla i Jazz Plaza Cuba, que es va iniciar al gener de 2020 durant la 35 edició del prestigiós festival cubà va servir com a llançadora per a la decisió de triar a Cuba com a país convidat en la cinquena edició del nostre festival i posar el focus d’atenció en la creació musical facturada per jazzistas cubans, especialment les noves generacions.

 

Músic o grups Cubans son: El Comité, Roberto Fonseca (dues actuacions Mallorca i Maó), The Cuban Jazz Syndicate, Vistel Brothers i Ricardo Izquierdo (Ménage à Jazz: Alternatilla Jazz Band).

https://www.instagram.com/alternatilla/