JESSE VAN RULLER TRIO

Dissabte, 10 de desembre de 2016, a les 20.00 h.

Església de Sant Domingo, Pollença.

Jesse van Ruller trio

Jesse_van_Ruller2Jesse van Ruller va començar a tocar la guitarra als set anys. El 1990 va començar els seus estudis amb Wim Overgaauw al Conservatori de Hilversum, on es va graduar amb honors en 1995.

El mateix any va guanyar el premi al millor guitarrista de jazz al Concurs de Guitarra de Jazz Thelonious Monk Internacional internacional, convertint-se en el primer músic europeu a guanyar aquest prestigiós premi. el jurat, format per Pat Metheny, John Scofield, Jim Hall, Pat Martino i Mark Whitfield, era de l’opinió que van Ruller és un dels talents més prometedors del seu temps.

Ha enregistrat i publicat diversos CD-àlbums amb el seu nom i actua en format trio o quartet amb Karel Boehlee, Frans van Geest i Martijn Vink. També toca regularment amb altres grups com l’Orquestra de Jazz del Concertgebouw, Michiel Grup Borstlap, Piet El quintet Noordijk i actua en duet amb el guitarrista Maarten van der Grinten.

Jesse ha compartit escenari i enregistrat amb músics de prestigi com Tom Harrell, George Duke, Christian McBride, Mike Stern, Kenny Washington, SFEQ, Benjamin Herman, Larry Golding o Idris Muhammad.

Els seus tres discos en solitari han estat publicats per Universal al Japó, aconseguint gran èxit. “Catch!” el seu tercer àlbum llançat en CD, inclou la participació de Roy Hargrove en tres cançons. L’àlbum està nominat per al Premi Edison (l’equivalent holandès dels Grammy).
Van Ruller també ensenya música al Conservatori d’Amsterdam.