REINIER BAAS, MAARTEN HOGENHUIS, VIC MOLINER & TEO SALVÀ

Dimecres, 7 de desembre de 2016, a les 20.30 h.

Centre Cultural Sa Congregació, Sa Pobla.

Reinier Baas, guitarra.

reinier-baas-photo-by-krijn_van_noordwijk-lq-bw_web_630_353_70_c1_left_top

Reinier Baas, guitarrista i compositor, líder de The More Socially Relevant Music Ensemble, acaba de presentar el seu últim treball: “Reinier Baas vs Princess Discombobulatrix. A mostly instrumental Opera”. Un bon títol per a una obra continguda en un estoig tan creatiu com l’artista que hi ha al seu darrere. Un disc increïble fet per un músic que també ha tocat amb mestres del jazz com Han Bennik, Gregory Porter, Chris Speed o Benjamin Herman.

Maarten Hogenhuis, saxo.

maarten-hogenhuis_foto_c_gemma_van_der_heyden

Maarten Hogenhuis (1986) és un jove saxofonista, compositor i director d’orquestra. És membre de BRUUT!, de The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble dirigida per Reinier Baas, Krupa & The Genes així com també dirigeix el seu propi trio. A més d’aquestes bandes, és un acompanyant molt cercat, fet que ha donat lloc a la col·laboració amb artistes com Pete Philly & Perquisite, New Cool Collective Bigband, Joe Sanders, John Riley, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Ben van Gelder, Anton Goudsmit i molts altres.

En 2014, va aconseguir el seu Master al Conservatori d’Amsterdam. En aquest mateix any, va llançar el seu ben rebut àlbum debut “4/3”. Al gener de 2017, llançarà el seu segon àlbum. El 2012, va arribar a les finals del Dutch Jazz Competition, on se li va concedir el premi al millor solista.En aquest mateix any, BRUUT! va ser nominat dues vegades per als premis de Ràdio 6 Soul i Jazz Award a les categories de millor directe i millor talent. En 2013, Hogenhuis va guanyar el premi al Millor Solista i Millor Banda al Best Band at the Keep an Eye International Jazz Award. En aquest mateix any, també va guanyar el Laren Singer Jazz Award and the Conservatorium Talent Award.

Vic Moliner, contrabajo.

vicmolinerweb

El contrabaixista Vic Moliner acaba de publicar el seu tercer disc com a líder, compositor i lletrista, Vic Moliner – ARA (2016). Com a colider de la formació STN! ha publicat dos discs i col·laborat amb cantants i artistes de la talla de Joan Colomo, Núria Graham, Carles Dénia, Ernest Crusats, Mariona Castillo… en l’espectacle STN! CANTA.

Actualment toca regularment amb els grups The Gramophone Allstars Big Band, Xavi Torres Trio, Clara Peya i Pau Brugada i més esporàdicament amb OBC (Orquesta Simfònica de Barcelona), Cobla Sant Jordi, Joan Rovira, Maceo Parker & Girona Jazz Project, Néstor Giménez Quartet, Alessio Arena, Quartet Mèlt, Maria Rodés, Laia Vehí i Els Tres Tenors entre molts altres. Recentment ha obtingut el primer premi al Dutch Jazz Competition amb Xavi Torres Trio.

Teo Salva, bateria.

Teo Salvà començà els seus estudis de jazz amb Jaume Ginard, Marcos Collado i Tomàs Merlo, així com al Miranda Jazz Combo. Després va seguir la seva formació a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, i al 2013, finalitza el Títol Superior de Música Moderna i Jazz de Bateria a l’ESEM-Taller de Músics de Barcelona, amb una menció d’honor al seu Treball Final. Ha enregistrat “Valors Humans” del saxofonista Roger Martínez i “Skalanes” amb Highlands. Actualmente és el bateria dels Jazz Fingers.