AEdEM – Educació del Ritme I

Mallorca

AEdEM – Educació del Ritme I

Joan Terol, Bateria.

AEdEM Alternatilla Escola d’Experimentació Músical presenta: Taller Educació del Ritme impartit per Joan Terol.
Matinals per infantil, educació primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

Capvespres per escoles de música i bandes de música.

“L’element que dona cohesió a la música és, fonamentalment, el ritme. Per aquest motiu és molt important posar el focus en la comprensió dels diferents elements que el conformen. En aquests tallers es treballaran diversos conceptes rítmics a través d’exercicis instrumentals, jocs i moviment corporal, amb l’objectiu que l’alumnat experimenti el ritme d’una manera dinàmica i amena.”

JOAN TEROL

Joan Terol Amigó t’una experiència formativa i laboral estable a Catalunya, Països Baixos i Alemanya. Alguns dels projectes més destacats on participa són Xavi Torres Trio, The BvR Flamenco Big Band, Maarten Hogenhuis Trio, Néstor Giménez Orchestra, Pere Bujosa Trio, Els Tres Tenors. Participa gairebé des del principi de l’Alternatilla Jazz Festival, com músic de bandes oficials, així com d’un inici amb taller, concerts didàctics, amb grups oficials i els ménage à jazz.

BIOGRAFIA

Comença a tocar la bateria als 14 anys amb el professor Àngel Hernàndez a l’Escola de Música Xilòfon de Reus. Més endavant es trasllada a Barcelona per estudiar a L’Aula de Música Moderna i Jazz amb Quim Solé i, posteriorment, a l’ESMUC amb Jo Krause, Joan Monné i Francesc Capella, on obté el títol de bateria de jazz l’any 2010. Un any després decideix traslladar-se a la capital dels Països Baixos per estudiar un màster d’interpretació al Conservatorium van Amsterdam, ciutat on ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional com a intèrpret. A principis de 2020 es trasllada a viure a Berlín.

Al llarg de la seva carrera ha enregistrat una cinquantena de discos i ha tocat en alguns dels clubs i festivals de jazz internacionals més importants amb músics reconeguts com Benny Golson, Lee Konitz, Jorge Rossy, Jesse Davis, Maria Schneider, Jesse van Ruller, Joe Magnarelli, Grant Stewart, Ben van Gelder, Reinier Baas, Joris Roelofs, Dena DeRose, Carla Cook i Aruán Ortiz, entre d’altres. Durant els anys de formació va assistir a diverses classes magistrals, d’entre les quals destaquen les d’Elvin Jones, Branford Marsalis, Bobby McFerrin, Greg Hutchinson, Bill Stewart, Brad Mehldau, Mulgrew Miller i Peter Erskine.

Ha estat premiat amb diferents formacions a Dutch Jazz Competition, Keep An Eye International Jazz Award, The Rercords Award, Getxo Jazz Competition, Premis Enderrock i Premis AMJM.

Com a docent, ha donat classes de bateria a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Reus, a la Music For Life d’Àmsterdam i a la Greifmusic de Berlín, a més d’impartir nombroses masterclass i tallers al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, als Tallers Musicals d’Avinyó i a l’Associazione Musicale Francesco Manzato de Treviso, entre d’altres.

Actualment, també és professor al Conservatori de Música de Reus i del Taller de Músics “Escola Superior d’Estudis Musicals” (ESEM) de Barcelona.

Con el Patrocionio :

Con la colaboración de :

Comprometidos con :

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/