Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

PROGRAMA OFICIAL I PARAL·LELES
DEL 17 DE NOVIEMBRE AL 8 DE DICIEMBRE DE 2021

PRESENTACIÓ:

Des del moment en el qual va sorgir la iniciativa de crear el festival de jazz i dotar-lo d’una identitat pròpia, vàrem tenir clar que un dels principals objectius havia de consistir a promoure l’intercanvi cultural entre músics de l’aparador de jazzistes illencs i artistes d’altres països i territoris. I, al mateix temps, apropar el públic insular als directes i als corrents musicals de qualitat que sonen a les millors sales, teatres i festivals europeus.

Si el 2016, any en què neix el festival, creàrem un enllaç entre Holanda i Mallorca; en la segona edició, de 2017, el pont es va crear amb Noruega i la seva vibrant escena de música jazz; en el 2018 vàrem dirigir la mirada cap al centre d’Europa, Polònia, i en la quarta edició de 2019 ens van acompanyar els veïns Portugal; en aquesta cinquena edició, sortim d’Europa anant d’illa a illa i per això el país d’origen dels músics internacionals convidats és Cuba.

 

PROGRAMA OFICIAL:

Alternatilla All-Woman Jazz Band
Llibert Fortuny & Gergo Borlai
Magalí Sare & Sebastià Gris
Alternatilla Jazz Band
Mayte Alguacil & Her Trio
AJiM21 V1
Roberto Fonseca
The Cuban Jazz Syndicate
Pep Garau Sextet
Vistel Brothers
Roberto Fonseca
El Comité.
AJiM21 V2.

 

PARAL·LELES

Masterclass i didàctis amb Roberto Fonseca.
Taller: “Educació del Ritme.”
Jornades ProfessiOnals.

 

EL FESTIVAL

Alternatilla Jazz in Mallorca 2021 repeteix en la seva fórmula els elements que ens han donat una identitat pròpia i ens diferencien d’altres iniciatives existents:
Un programa on preval la qualitat del producte per damunt del que és comercial. Els artistes amb els quals treballam basen la seva feina en la independència creativa.
Un país convidat: el nostre propòsit és apropar cada any l’escena jazzística d’un país i conèixer als músics que la protagonitzen.

2016 Holanda.
2017 Noruega.
2018 Polònia.
2019 Portugal.
2021 Cuba.

Concerts ménage à jazz: Volem posar especial atenció a promoure ponts de col·laboració artístics i creatius, entre els nostres músics locals i les bandes i intèrprets convidats d’altres països, conjuntament amb la voluntat de continuïtat d’aquest projecte, pretenem convertir-nos en una necessària empenta per a tots aquests músics i compositors de l’illa que, sovint, veuen com els seus projectes artístics troben obstacles que limiten el seu creixement en el mercat nacional i internacional.

La descentralització, una itinerància del festival recorrent l’illa amb directes i activitats en els distints municipis de la geografia mallorquina. Es tracta d’arribar al major nombre de públic apropant el festival a distints municipis i recintes. Cada activitat d’Alternatilla Jazz es realitza en un lloc escollit amb especial atenció i a consciència. Teatres, auditoris, espais multidisciplinaris o centres culturals repartits al llarg i ample de l’illa.

La importància de què, com a iniciativa cultural, el festival compti amb un component didàctic, com la inclusió, en el programa de tallers i concerts didàctics, col·laborant així amb la formació de músics i una aportació a l’educació del públic en general.

Acostar-nos a la paritat de gènere, destacant la presència femenina. Tres dels tretze concerts oficials del festival tindran dones protagonistes damunt l’escenari.

I, tot això, sense oblidar-nos de professar el major respecte possible cap al públic, cuidant cada detall perquè pugui gaudir dels concerts en les millors condicions possibles, amb una rigorosa producció i amb tota la cura que mereix l’ocasió.

https://www.instagram.com/alternatilla/