Llibert Fortuny Gasband

Llibert Fortuny Gasband

CASA DES POBLE CENTRE CULTURAL
Carrer Casa Des Poble, 10. 07190 Esporles, (Mallorca).
Divendres,1 de desembre de 2017 a les 20.30h.


FORMACIÓ

Llibert Fortuny: Saxòfon alt i tenor i Ewi Machines..
Tito Bonacera: Baix i sampler.
David Gómez: Bateria i elecrónica.

LLIBERT FORTUNY GASBAND (CATALUNYA)

Llibert Fortuny (Las Palmas de Gran Canària, 1977) és un dels saxofonistes i compositors de jazz més reconeguts de la Catalunya contemporània. El seu inconfusible estil, mescla de jazz tradicional i electrònica, deriva d’un talent innegable, així com d’una dedicació plena i d’un obstinat interès en la innovació i renovació del gènere.

Quan suma set anys d’edat, comença la seva formació musical en el Conservatori de Manresa. Una mica més tard aprèn a tocar el saxòfon. Aconsegueix una beca per estudiar al Berklee College of Music de Boston, on es forma amb músics de gran renom. A Estats Units comparteix escenari amb Chick Corea, la Greg Hopkins Band i la Boston Pops Orchestra. Quan torna a Catalunya és qualificat pels especialistes com “la gran esperança del jazz català”. Forja la seva experiència participant a innombrables jam sessions i es converteix en un dels integrants més actius del col·lectiu WTF del Jamboree, les sessions amb el qual li serveixen de laboratori sonor.

Al 2001 forma el seu primer projecte musical, el Llibert Fortuny Quartet; el seu primer disc és aplaudit sonorament per la crítica i li consolida com una figura clau a nivell autonòmic.

Una infinitat de projectes, col·laboracions i experiències com a líder de diverses formacions li ha permès experimentar amb el jazz tant a nivell compositiu com tècnicament, hibridant tradició i avantguarda en la construcció d’una música complexa i alhora accesible.

Al costat de la ingravitació del baixista Tito Bonacera i l’implacable lleugeresa de la bateria de David Gómez, Fortuny converteix la seva Gasband en un prodigiós camp empíric en el qual el jazz, el funk i el rock s’alien amb l’humor i serveixen al propòsit d’alimentar sense límits l’ambient festiu de l’auditori. Sobre l’escenari, la Gasband rebutja prejudicis i desplega llibertats: la improvisació, l’instint i el groove es converteixen en els veritables protagonistes.

Website: www.llibertfortuny.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/