Mats Eilertsen Trio

Mats Eilertsen Trio

TEATRE MUNICIPAL XESC FORTEZA
Carrer Miquel Maura, 1, 07001 Palma (Mallorca).
Dimarts, 5 de desembre de 2017 a les 20.30h.


FORMACIÓ

Mats Eilertsen: Contrabaix.
Harmen Fraanje: Piano.
Thomas Strønen: Bateria.

MATS EILERSTSEN TRIO (NORUEGA)

Mats Eilertsen (Trondheim, 1975) està considerat com un dels millors i més distintius baixistes de l’actual escena jazz noruega. Els seus talent, habilitats i maduresa musical li converteixen en el perfecte component d’un trio. Es relaciona d’una forma molt especial amb el seu instrument, el contrabaix, que toca amb calidesa i lirisme alhora que es mostra constant i experimental, revelant una permanent tendència cap a la recerca de nous sons.

Es forma en el conservatori de Trondheim, on participa a un programa dedicat al gènere i forma part de la seva banda de jazz.

Eilertsen és també membre dels grups Tord Gustavsen Ensemble, The Source i Wolfert Brederode Quartet. Ha participat en nombrosos enregistraments i ha tingut l’oportunitat d’actuar amb grans figures internacionals com Pat Metheny, Joshua Redman, Lee Konitz, Bobo Stenson, Kenny Wheeler, Tomasz Stanko, Arve Henriksen, Solveig Slettahjell i Sonny Simmons.

En el projecte que presentem li acompanya el percussionista Thomas Strønen, conegut també per liderar la formació Food al costat del saxofonista britànic Iain Ballamy, per Humcrush –duo que forma amb el teclista Ståle Storløkken– i per altres projectes com Pohlitz. Completa el trio l’holandès Harmen Fraanje, del directe del qual ja vàrem poder gaudir a la primera edició del Alternatilla Jazz Festival; aquest ha estat considerat per bona part de la crítica especialitzada i per l’important festival North Sea Jazz Festival com un dels pianistes més prominents dels Països Baixos. En menys d’una dècada, Fraanje ha desenvolupat una impressionant carrera musical i sobre l’escenari sorprèn amb un veritable caleidoscopi de jazz, clàssica i músiques del món. No resulta estrany que el seu nom es vinculi a diverses formacions que marquen tendència, com les liderades per Eric Vloeimans i pel saxofonista nord-americà Michael Moore. En la seva faceta d’instrumentista, alterna amb harmonia la seva delicada i extraordinària tècnica amb lapses de brillant improvisació.

Website: www.matseilertsen.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/