Presentació Alternatilla Jazz In Mallorca 2020 – Auditori de Porreres

Presentació Alternatilla Jazz In Mallorca 2020 – Auditori de Porreres

Dissabte, 31 d'octubre de 2020, a les 19.30 h.

Obertura de portes, a les 18.30 h.

Alternatilla Jazz Band

Xavi Torres (Piano), Barcelona.
Pep Garau (Trompeta), Mallorca.
André Rosinha (Contrabaix), Portugal.
Michael Olivera (Bateria), Cuba.

 

Porreres / Auditori de Porreres

Dissabte, 31 d’octubre de 2020, a les 19.30 h.

Xavi Torres, piano, Barcelona.

El pianista tarragoní és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu, amb importants premis com “Millor Grup de l’any 2015” per la AMJM, el primer premi al Keep an Eye International Jazz Award, o el primer lloc en la “Dutch Jazz Competition 2016”. Després de graduar-se en Piano Jazz a l’ESMUC de Barcelona, va estudiar el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam.

La seva música es caracteritza per una gran varietat d’estils i textures que executa amb molta llibertat i singularitat. És expert en combinar moments molt compositius amb altres d’absoluta llibertat, o de molta tensió i bogeria amb d’altres de més melòdics.

Ha gravat 4 discs com a líder i més de 30 cd’s amb diferents projectes i ha tocat amb diversos músics de gran renom. El seu últim àlbum de piano solo Curiosity (Just Listen Records, 2019) va rebre el Premi Enderrock en la categoria de Disc de Jazz de l’any 2019 i des del naixement del Festival Alternatilla Jazz In Mallorca n’és el Director artístic.

Pep Garau, trompetista, Mallorca.

El trompetista mallorquí és Graduat en grau superior de trompeta Jazz al conservatori del Liceu de Barcelona.

Ha actuat i/o gravat amb músics i bandes de diferents àmbits com Toni Vaquer Big Band, Rufaca Folk Jazz Orquestra, Victor Correa D.O. Next generation, The Django Orchestra, Salvador Font trio i Jordi Bonell, Jorge Pardo & OCSIB, Martin Leiton Big Band, El Meñique (cantant de la orquesta de Tito Puente), Noel Gallagher (ex Oasis), The Impressions (banda que va fundar Curtis Mayfield), Orange Juice Funk Collective, Bob Margolin (guitarrista de Muddy Waters), Zalon Thompson (excorista Amy Winehouse), Macaco, Salvador Sobral, El Petit de cal Eril, Xarim Aresté, Maika Makovski, Fundación Tony Manero, The Gramophone All Stars Big Band, The Jazz Fingers, La Sonora Libre, Compota de Manana , i nombroses gravacions per a TV i Radio, i bandes sonores com la pel·licula Toc Toc de Vicente Villanueva, protagonitzada per Paco León.

André Rosinha, contrabaix. Portugal.

Comença la seva formació musical als 17 anys de forma autodidacta. Més tard, comença els seus estudis de contrabaix en el Conservatorio Nacional de Portugal i en la Escuela de Jazz Luiz Villas-Boas-Hot Clube de Portugal, fins que va finalitzar la llicenciatura en Contrabajo Jazz en la Escola Superior de Música de Lisboa.

Ha actuat en múltiples festivals internacionals de jazz a l’estranger, com el Festival de Jazz de Cádiz (España) o Jazzfestival Münster i Jazzahead (Alemania). A Portugal és una presència habitual en festivals de jazz. 

Sol tocar amb el cantant Salvador Sobral des de 2015, amb qui ja ha gravat tres discos i recentement va editar el seu segon disc original amb el seu propi nom: “Árvore”, que té la participació del pianista João Paulo Esteves da Silva i el baterista Marcos Cavaleiro.

Michael Olivera, bateria. Cuba.

El bateria nascut a Santa Clara (Cuba), va finalitzar els seus estudis a la Escuela Nacional de Arte (La Habana), i ha tingut una gran carrera professional des de molt jove. És un dels artistes més importants de l’escena musical cubana i espanyola actual, amb una llarga carrera com baterista, productor, compositor i arranjador.

Michael Olivera va gravar el seu primer treball com a bandleader, “Ashé”, paraula que deriva del llenguatge Yoruba (Afro-Cubà), i el significat del qual és “Bendición divina” i recentment ha publicat el seu segon treball “OASIS”.  

50 discos gravats i cents de projectes amb els quals ha participat en festivals tan importants com Jazz a Vienne, North Sea Jazz, Montroux Jazz Festival, Montreal Jazz Fest, Blue Note NY, Blue Note Tokio, Jakarta Jazz Festival, Warsaw Jazz Festival, Madrid Jazz Festival, Barcelona Jazz Festival i molts altres. Ha tocat amb reconeguts artistes i productors com Quincy Jones, Alfredo Rodriguez “Tocororo “, Rick Wakeman, Javier Colina, Sting, Tomatico, Munir Hossn, Yonathan Avishai, Sintesis, Marcus Stockhousen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/