Xan Campos ESD

Xan Campos ESD

FÀBRICA RAMIS CENTRE CULTURAL 
Avinguda Gran Via Colón, 28 07300 Inca (Mallorca).
Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 20.30h.


FORMACIÓ

Xan Campos: Teclats.
Virxilio Da Silva: Guitarra.
Wilfried Wilde: Guitarra.
Lago Fernández: Bateria.

XAN CAMPOS ESD (GALÍCIA)

ESD és el nou projecte del pianista i compositor gallec Xan Campos (Cangas de Morrazo, 1987). Adquirint una notable distància respecte als seus treballs anteriors en el que a estil es refereix, presenta ara un quartet que evoluciona cap a sons més elèctrics, jazz-rock i psicodèlia de la dècada dels setanta, encara que amb un enfocament més orgànic.

Campos, pianista reconegut i tot un referent en el panorama musical gallec, decideix en aquesta ocasió prescindir de l’instrument que toca habitualment –el piano acústic– per explorar nous sons i centrar-se en instruments que li permetin treballar amb altres possibilitats tímbriques. El resultat és transgressor i molt original. Més que com un mer estil musical, Xan Campos entén el jazz com una forma de concebre la música i una porta cap a noves experiències.

ESD és un original quartet elèctric sense baix, format per dues guitarres –Virxilio Da Silva i Wilfried Wilde– i un bateria –Iago Fernández–, a més del propi Campos en el teclat Rhodes i els sintetitzadors. Es tracta de músics que posseeixen destacats talent i trajectòria, així com una marcada personalitat que es reconeix en el seu so.

Sense renunciar als fonaments del jazz, Xan Campos persegueix amb ESD un estil actual i innovador, deixant-se influenciar pel seu entorn i per les avantguardes musicals, convençut de que el jazz no pertany en exclusiva a les sales especialitzades. El projecte s’estructura en dos tipus de temes que es van alternant: d’una banda, les composicions més rockeres de sonoritat més crua, i, d’altra, improvisacions lliures i psicodèliques que abasten una àmplia gamma de colors.

Campos es va formar al Seminario Permanente de Jazz de Pontevedra i al Musikene del País Basc, cursant posteriorment el European Jazz Master, que li va portar a visitar diferents ciutats d’Europa. Després de més d’una dècada tocant i gravant en contextes acústics amb la seva formació Xan Campos Trio, i a través de col·laboracions amb figures de la talla de Ambrose Akinmusire, Walter Smith III, Logan Richardson, Marcus Strickland, Lage Lund, Marcus Gilmore, Perico Sambeat, Jorge Rossy o Matt Brewer, entre d’altres, inicia ara amb ESD una nova etapa que li permet evolucionar de forma coherent en la seva trajectòria com a intèrpret i compositor.

Website: www.xancampos.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/