AEDEM 190305 Femme Jazz

banner web alternatilla logo aedem

Muro / IES Albuhaira

Dimarts, 05 de març de 2019 a les 11.00 h

Alumnes Institut d’Educació Secundaria

 

Taller didàctic: “Femme Jazz”

Irene Reig, saxo, piano i veu.
Pere Bujosa, contrabaix.
Joan Terol Amigó, bateria.

 

Malgrat la seva presència i importància dins de la història del jazz, la dona no sempre ha rebut el reconeixement que es mereix. Les cròniques del jazz han tingut gairebé sempre un biaix indiscutiblement masculí, però el relat de la història d’aquest gènere no s’entén sense la figura de la dona que, malgrat haver d’anar gairebé sempre a contracorrent en la pràctica del jazz, ha mostrat perseverança dècada a dècada, fins a l’actualitat, quan la tendència secular de la discriminació sexista comença a resoldre’s. La visibilitat de la dona ha millorat notablement, després d’una lenta però progressiva superació dels prejudicis de gènere, tant de l’afeccionat al jazz com dels propis músics i crítics.

Són moltes les dones que s’han erigit en protagonistes i referències ineludibles de primer ordre en l’elit del jazz. La presència de la dona en un escenari on es fa jazz tocant qualsevol instrument no és un fet singular ni atípic. Elles no es rendeixen.

En aquest concert didàctic, per a pblic de totes les edats, es donaran a conèixer algunes de les dones que han excel·lit en aquest gènere musical i s’interpretaran arranjaments de composicions escrites o popularitzades per elles mateixes.

 

Irene Reig (Barcelona, 1993) resideix a Amsterdam on desenvolupa la seva trajectòria musical com a intèrpret i compositora. S’interessa per la música des de ben petita i comença a rebre classes de piano clàssic passant per escoles com Oriol Martorell o el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, i paral·lelament s’endinsa en el món del jazz amb el saxòfon baix el braç. Ha passat per orquestres com la de Santo Andreu Jazz Band o la Star Wood Band i ha participat en diversos projectes musicals com The Bop Collective, Smack Big Dab, o el quintet que presentar al Alternatilla Jazz In Mallorca 2018. Combina la seva carrera musical amb els estudis superiors i de màster a l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Conservatori d’Amsterdam i la Templo University de Filadèlfia.

 

Pere Bujosa (Palma, 1992), El jove músic mallorquí Pere Bujosa prové d’una família melòmana. A ca seva sonava des de música clàssica fins a discos de bandes com The Rolling Stones i Jimi Hendrix. Comença la seva formació musical a Palma, als onze anys, iniciant-se en el contrabaix clàssic. En paral·lel, s’interessa per la música moderna i comença a estudiar a la Factoria de Músics, on pren classes de baix elèctric i toca amb grups de l’escena local de l’illa com Boc, Oprimits, Matesound i Salvador Sobral, a més de participar com a músic d’estudi en alguns enregistraments. Més tard decideix mudar-se a Barcelona, ciutat a la qual cursa Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu. Allà és alumne d’alguns dels músics locals més acreditats, com ara H. Fumero, D. Mengual, Marc Miralta, Gary Willis o Llibert Fortuny, i asisteix a master-classes d’artistes de la talla de Richard Bona, Chucho Valdés, Kenny Barron, Dave Holland, Kurt Rosenwinkel i John Patitucci, entre d’altres. Al 2014 participa a un programa d’intercanvi que li permet estudiar en la University of North Texas (USA). Actualment resideix a Àmsterdam i lidera la formació Pere Bujosa Trio, amb la qual acaba de publicar el segon disc Wabi-Sabi, que actualment esta en la gira de presentació.

 

Joan Terol Amigó (Reus,1985) desenvolupa la seva carrera musical des d’Amsterdam, on resideix, encara que segueix connectat a l’escena musical catalana. Actualment, els seus projectes principals són Xavi Torres Trio, Néstor Giménez Quintet, The BvR Flamenco Big Band, Mehmet Polat, Henk Kraaijeveld, Nomadic Treasures, Trempera! i Els Tres Tenors i imparteix de docent als Tallers Musicals d’Avinyó. Al llarg de la seva carrera musical ha tingut l’oportunitat de tocar amb figures de primer nivell com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Maria Schneider, Grant Stewart, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Reinier Baas o Ben van Gelder.Grant Stewart, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Reinier Baas o Ben van Gelder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/