ajim-191130-ajim-jazz-quartet-v1-sant-llorenc

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Logo UH+gruposerra copia
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Sant Llorenç des Cardassar / Espai36

Dissabte, 30 de novembre de 2019 a les 20.30 h

 

AJIM’19 Jazz Quartet v1

Marta Garrett, Veu.
André Santos, Guitarra.
Pere Bujosa, Contrabaix.
Teo Salvà, Bateria.

Els concerts ménage à jazz són un dels principals distintius d’Alternatilla Jazz. S’aconsegueix amb ells un dels principals objectius del festival: aprofitar l’intercanvi i la diversitat cultural que possibilita la connexió de músics de diferents cultures. D’aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d’entendre el jazz alhora que prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació.

En aquesta ocasió, proposam una trobada entre dos músics portuguesos: La cantant Marta Garrett i al guitarrista Bruno Santos, i en contrapartida els dos mallorquins: Pere Bujosa al contrabaix i al bateria Teo Salvà.

La hibridació d’estils i l’espontaneïtat s’erigeixen en protagonistes en una prometedora conversació plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d’aquesta pàtria universal denominada música. Un directe únic del qual en podran gaudir en exclusiva els assistents a l’Alternatilla Jazz Festival.

Marta Garrett és cantant, compositora i professora de Jazz de Lisboa. Va estudiar música des de petita; fins al 2010 a l’escola de música clàssica de l’Institut Gregoriano de Lisboa i per començar la seva carrera de jazz a l’escola del Hot Clube de Portugal. El 2012 va iniciar el batxillerat en Jazz per l’Escola Superior de Música de Lisboa, estudiant amb Maria João i altres grans músics portuguesos durant tres anys. Després, va assumir el programa europeu de màster de jazz, que va concloure als 23 anys d’estudis i actuació a Amsterdam, Berlín, Copenhaguen, París i Trondheim.

Sempre ha estat molt activa en l’escena de Jazz de Lisboa, sent un entusiasta de les sessions de jam session i sempre emocionada per actuar i experimentar amb els seus companys. Després de la seva residència de quatre mesos a Maduro Bar al Grand Hyatt Tòquio del Japó el 2017, ha participat en diferents projectes de música jazzística, brasilera i original, com The Bop Collective, amb dos discos sortits, Just in Trio, del duo ZOE i Canções d’Illa Deserta.

André Santos és un guitarrista esquerrà portugués, nascut a l’illa de Madeira, que expressa amb entusiasme les seves experiències i visió del nostre món a través del llenguatge musical clar i directe.Encara que el jazz i la improvització són les seves principals referències, sense temor s’inspira en altres gèneres com el rock alternatiu i el folk, que explora amb un desig urgent d’innovació.

Pere Bujosa (Palma, 1992) és un contrabaxista mallorquí actualment establert entre Holanda i Espanya, que ha tocat durant els darrers anys en diversos escenaris d’Europa, a més d’haver residit i desenvolupat la seva carrera artística en païssos com Alemanya, Dinamarca i Estats Units. Després de rebre una formació clàssica, el palmesà va continuar estudiant jazz i música moderna a Barcelona. Posteriorment, es va traslladar a Holanda per acabar els seus estudis en el Conservatori d’Àmsterdam. Al cap davant de la formació Pere Bujosa Group va debutar amb Who’s Holland (2017). Ha tocat al costat de reconegudes personalitats tant nacionals com internacionals tal com Antonio Serrano (Paco de Lucía), Ben Van Gelder (Holanda), Pawel Tomaszewski (Polonia), Jasper Blom (Holanda) o Hanna Paulsberg (Noruega). Aquest 2019 va presentar, amb Xavi Torres (piano) i Joan Terol (batería)  el seu segon disc que consta de noves composicions originals escrites i duu el títol de Wabi-Sabi. En aquest disc la formació explora les seves possibilitats per a reflexar les inquietuds artístiques adquirides després d’anys de concerts, gires i diferents projectes.

Teo Salvà començà els seus estudis de jazz amb Jaume Ginard, Marcos Collado i Tomàs Merlo, així com al Miranda Jazz Combo. Després va seguir la seva formació a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, i al 2013, finalitza el Títol Superior de Música Moderna i Jazz de Bateria a l’ESEM-Taller de Músics de Barcelona, amb una menció d’honor al seu Treball Final. Ha enregistrat “Valors Humans” del saxofonista Roger Martínez i “Skalanes” amb Highlands. Actualmente és el bateria dels Jazz Fingers.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/