ajim-191205-ajim-jazz-quartet-v2-palma

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Logo UH+gruposerra copia
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Palma / Saló d’actes de La ONCE

Dijous, 5 de desembre de 2019 a les 20.30 h

 

AJIM’19 Jazz Quartet v2

Bruno Calvo, Trompeta.
Eduardo Cardinho, Vibrafon.
André Rosinha, Contrabaix.
Joan Moll, Bateria.

Els concerts ménage à jazz són un dels principals distintius d’Alternatilla Jazz. S’aconsegueix amb ells un dels principals objectius del festival: aprofitar l’intercanvi i la diversitat cultural que possibilita la connexió de músics de diferents cultures. D’aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d’entendre el jazz alhora que prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació.

En aquesta ocasió, proposam una trobada entre dos músics portuguesos: Eduardo Cardinho al vibrafon i el contrabaixesta André Rosinha, a la trompeta desde Cadiz Bruno Calvo i a la bateria el menorquí Joan Moll.

La hibridació d’estils i l’espontaneïtat s’erigeixen en protagonistes en una prometedora conversació plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d’aquesta pàtria universal denominada música. Un directe únic del qual en podran gaudir en exclusiva els assistents a l’Alternatilla Jazz Festival.

Bruno Calvo Quartet és un projecte creat recentment a la ciutat d’Amsterdam (Holanda), integrat per quatre dels músics joves amb més talent de l’escena musical improvisada europea; procedents de països com Itàlia, Espanya i Holanda. En els últims mesos la formació ha actuat en importants escenaris i festivals, entre altres, el prestigiós Bimhuis (Amsterdam) o el Festival InJazz en Lantaren Venster (Rotterdam).

En el mes març de 2018 van emprendre una extensa gira de presentació del seu primer àlbum, Outlines, gravat al febrer i editat pel prestigiós segell Fresh Sound New Talent.El grup combina elements fonamentals de la tradició del jazz com el blues, la improvisació i el fort sentit del ritme amb altres elements estilístics que van des del pop a influències de la música contemporània.

La seva original o inusual composició, sense instrument própiament harmònic, força als músics a canviar l’enfocament interpretatiu que tindrien en una banda que inclogués piano o guitarra. Resulta interessant com els vents —trompeta i saxo— s’interrelacionen formant contrapunts en els quals les línies melòdiques s’entrellacen, i creen un so homogeni del qual emergeixen modernes harmonies, amb el concurs i alè d’una enèrgica secció rítmica que a més d’aportar una respiració uniforme vital i moderna infinitat de subtils colors. El repertori conté en la seva majoria, composicions originals escrites específicament per a la formació, però sol ser habitual la interpretació d’arranjaments de estàndards jazzístic o de cançons amb influències per la música pop o altres estils musicals.

Eduardo Cardinho és llicenciat en Jazz per la ESMAE, amb 19 valors. Va guanyar diversos concursos, inclòs el Concurs Internacional de Fermo i la distinció com a Millor instrumentalista al Festival de Jazz de São Luiz 2014. En 2016 va llançar el seu primer àlbum d’originals.

Va néixer a Marrazes / Leiria i va donar els seus primers passos en la música a l’edat de 6 anys a la Filharmònica de S. Tiago de Marrazes, prenent classes de bateria amb João Maneta. El 2004, es va unir al Conservatori de Música Orfeão de Leiria a la classe de Manuel Campos, on va completar 5è grau, havent guanyat diversos premis en aquest conservatori. El 2008 va ingressar a l’Escola Professional de Música Espinho, on va ser alumne de Nuno Aroso, Rui Rodrigues, Joaquim Alves i Pedro Oliveira. L’any següent guanya el segon premi en la categoria B de vibràfon en el Concurs Internacional de Percussió a Itàlia. Va completar el curs de percussió a Espinho i s’uneix a l’Escola de Música i Arts Escèniques de Porto, on estudia vibràfon de jazz amb Jeffery Davis i altres mestres com Nuno Ferreira, Abe Rábade i Michael Lauren.

Va ser el guanyador del Premi Joves Músics (27a edició), en la categoria de Jazz, amb el seu projecte Eduardo Cardinho Quintet. En 2014, va rebre el premi al millor instrumentista al Festival de Jazz de São Luiz i actualment se’l considera una promesa jove en l’escena del jazz portuguès. Dirigeix ​​projectes: Eduardo Cardinho Quintet, João Barradas i Eduardo Cardinho Quartet, Eduardo Cardinho Lisbon Trio. En 2016, va guanyar amb el grup “Home” el Young Musicians Award en la categoria Jazz Combo.

André Rosinha (Sintra, 1987), contrabaixista portugués. Als 17 anys, i autodidacta, comença a tocar el baix elèctric anant un any més tard a estudiar a l’Escola de Música Musicland de Mafra, on es quedar dos anys i mig. Als 20 anys entra a l’escola de música del Conservatori Nacional on comença els seus estudis de contrabaix amb els professors Manuel Rego i Miguel Leiria. Alhora, s’incorpora a l’escola de jazz Luiz Villas-Boas – Hot Club de Portugal. Entre 2009 i 2010 ha impartit classes particulars de contrabaix amb Demian Cabaud.

El juliol del 2010 va participar al curs d’estiu de l’Escola de Jazz de Lisboa i de la Luiz Villas Boas Jazz School, i aquí va tenir l’oportunitat d’aprendre de Danilo Pérez, Ben Street, Adam Cruz, Rogério Boccato i Rudresh Mahanthappa. Va participar en Seminaris i Masterclasses amb Dave Holland, Matt Penmann, Aaron Goldberg, Reuben Rogers, Greg Hutchinson, Chris Cheek, Jorge Rossy, Matt Renzi, Jon Irabagon, Ze Eduardo, Paulinho Braga, Matt Pavolka, entre d’altres. El 2014 va completar la seva llicenciatura en contrabaix de jazz a l’Escola de Música de Lisboa amb els professors Bernardo Moreira, Nelson Cascais amb una mitjana de 16.

Ha actuat al Festival Internacional de Jazz de Munster (Alemanya), Sopot Jazz Festival (Polònia), Festival de Jazz Valado Frades, Reunions internacionals de jazz a Coimbra, Hot Club, Sunset (França), Jazzahead (Alemanya), Festival de Jazz. de Cadis (Espanya), Funchal Jazz, Seixal Jazz, Jornades de música al CCB, Casa da Música, entre d’altres. També ha tocat amb músics com Perico Sambeat, Greg Osby, Alexi Tuomarila, Mario Laginha, Marc Miralta, Theo Ceccaldi, Abe Rábade, Jeffery Davis, Paula Oliveira, Joao Paulo Esteves da Silva, Joao Barradas, Roberto Negro , João Moreira, Afonso Pais, André Fernandes, entre d’altres.

Joan Moll. Nascut a Ciutadella de Menorca, als 19 anys decideix traslladar-se a Barcelona per estudiar amb alguns del els músics que admira. Graduat en l’especialitat de Bateria Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on va rebre classes de professors com: Jo Krause, David Xirgu, Joan Monné, Joan Díaz, Dani Pérez, Gorka Benítez, Agustí Fernández o Lluís Vidal entre d’altres . També ha rebut classes particulars de músics com: Marc Miralta, Ramon Prats o Kenny Washington. Ha participat en múltiples seminaris i master classes amb professors com: John Hollenbeck, Michael Kanan, Christian McBride, Brian Blade, Ben Street, Peter Bernstein, Chris Cheek, Albert “Tootie” Heath, Lage Lund, Jimmy Wormworth o Bill McHenry entre d’altres. Ha actuat en països com Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Israel o Jordània en diversos festivals i concerts amb músics com: Jorge Rossy, Nelson Veras, Kavita Shah, Leo Montana, Mayte Alguacil, Santi de la Rubia, Jaume Llombart, Felix Rossy , Enrique Oliver, Roger Mas, Masa Kamaguchi, Toni Vaquer o Gabriel Amargant. Treballa com a docent i ha impartit masterclasses en diverses escoles i conservatoris.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/