AJIM21 – Mayte Alguacil & Her Trio

Alternatilla Jazz In Mallorca 2021

País convidat Cuba

logo Europa Jazz Network
logo IEB-AJIM9
Dep-Cultura, Patrimoni i Política Lingüística-color3 (1)
best jazz
Logo Grupotel Hotels & Resorts copia
1507-MRS-Anuncio-RCM_imp
Simbol_positiu
Logo-ARA-Balears-web-Alternatilla

Sant Llorenç des Cardassar / Espai 36

Divendres 26 de novembre de 2021 a les 20.30 h

 

Mayte Alguacil & Her Trio

Mayte Alguacil, veu.
Rai Paz, guitarra.
Pedro Campos, contrabaix.
Joan Moll, bateria.

Després d’haver participat en nombrosos projectes musicals i després d’haver gravat el seu primer disc com a líder, -Day by Day, acompanyada de músics de renom nacional i internacional com són Michael Kanan i Jorge Rossy i publicat amb la discogràfica Fresh Sound New Talent-, ara estrena nou projecte que ja ha agafat forma i s’ha convertit en el seu segon disc com a líder: “Trav’lin Light” que segueix en la línia del cançoner popular americà, els standards de jazz.

Mayte Alguacil, nascuda a Madrid, inicia els seus estudis musicals a l’edat de dotze anys. Després de cursar els seus estudis de flauta travessera es trasllada a Barcelona per acabar els seus estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) on comença el seu interès pel jazz i es converteix en la seva principal prioritat, i una vegada acabada la carrera de flauta travessera es prepara les proves d’accés en l’especialitat de cant de jazz en el mateix centre, obtenint la primera plaça. I al juny de 2011 acaba els seus estudis en la ESMuC, llicenciant-se en la carrera de cant de jazz. Durant la seva estada a Nova York l’any 2016 rep classes particulars de Chris Cheek i Marion Cowings.

Com a docent, Mayte ha treballat en diferents escoles de Barcelona, com el Conservatori Superior del Liceu. També ha format part del professorat de diversos seminaris com el Seminari Internacional de Jazz de Alhaurín de la Torre (Màlaga) i més recentment, en el V Seminari Internacional de Jazz de Ciutat Almendralejo (Badajoz). Ha impartit diverses màster classes i tallers a Andalusia, Barcelona i Extrematura. També és professora de cant i de preparació de les proves d’accés al Superior a nivell particular.

Com a cantant ha participat en nombrosos projectes i ha actuat dins diferents cicles i festivals de tota la província de Barcelona i de la resta d’Espanya, com el Festival de Jazz de reus, Festival de Jazz de l’Empordà, Festival de Jazz & Beer de Cornellà, Festival de Jazz de Sevilla, Festival de Jazz de Màlaga, Festival de Jazz de Moaña (Vigo) i en diferents locals emblemàtics com el Jamboree entre d’altres.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/