Rebbekka Bakken

Rebbekka Bakken

TEATRE MUNICIPAL XESC FORTEZA
Plaça Miquel Maura, 1, 07001 Palma (Mallorca).
Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 20.30h.


FORMACIÓ

Rebekka Bakken: Veu i piano.
Tony Lakatos: Saxòfon.
Ola Gustafsson: Guitarra.
Lars Danielsson: Contrabaix.
Rune Arnesen: Bateria.

REBEKKA BAKKEN (NORUEGA)

Rebekka Bakken (Oslo, 1970) no és una veu més en el panorama del jazz contemporani. Aquesta noruega forma part d’un selecte grup generacional de grans cantants nòrdiques de jazz; no resulta fortuït que el seu potencial hagi estat equiparat al de figures com Norah Jones i Diana Krall. Fent gala d’un estil polifacètic, Bakken es llisca amb naturalitat entre les melodies jazz i el Southern rock, sense oblidar el folk noruec, gènere que va posar banda sonora a la seva infància.

Després d’estudiar piano i violí, i havent iniciat la seva carrera en els locals nocturns de Nova York, ha arribat a considerar-se com un dels principals exponents de la nova generació de cantants escandinaves de jazz. El seu registre intimista compta amb una interminable llista de seguidors internacionals i amb l’elogi unànime de la crítica.

Encara que en ocasions Bakken pugui recordar a Joni Mitchell o a Rickie Lee Jones, alberga un espai musical propi del qual arrenca una càrrega emocional tan particular que porta a diferenciar-la d’altres intèrprets. Els seus arranjaments detallistes, la cuidada elaboració de les seves lletres i la seva bella i delicada veu es troben entre els principals trets que caracteritzen les seves cançons.

El seu darrer treball discogràfic, Most Personal (Universal Music GmbH, 2016), recopila en format de disc doble els temes que ella considera més significatius de la seva ja extensa trajectòria, la qual va arrencar a nivell discogràfic l’any 2000 i que, fins al moment, li ha portat a signar amb el seu nom vuit discos i a participar en cinc més.

Website: http://www.rebekkabakken.com/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/