Alternatilla Jazz Festival

L’Associació Cultural Alternatilla presenta una nova edició del seu festival de jazz:

Arriba la sisena edició de l’Alternatilla Jazz Festival, de l’1 al 11 de desembre 2022 a Mallorca i Menorca, amb el jazz italià com a protagonista principal. Durant les dues setmanes de festival, creem un enllaç entre Itàlia i Illes Balears i gaudirem de vibrants directes.

 

Repetim la fórmula “màgica” que hem mantingut des de l’inici :

 

– En el cartell: un concert diari durant les dues setmanes de festival amb una cuidada representació d’artistes provinents del país convidat -enguany Itàlia- seleccionats entre els més reconeguts i els emergents, completant el cartell amb interessants artistes nacionals i per descomptat una bona representació local.

 

– Una itinerància del festival amb concerts en diferents municipis de les illes. Enguany passarem (en ordre cronològic) per: Porreres, Inca, Palma, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, Ciutadella, Pollença, Muro, Llucmajor y Esporles.

 

– La promoció d’un intercanvi cultural i l’agermanament entre músics a través dels concerts ménage à jazz (marca de la casa), en els quals músics locals comparteixen escenari amb els internacionals.

 

– A la programació de concerts se suma un interessant programa educatiu i social, amb tallers, concerts didàctics i jornades professionals.

 

El nostre propòsit és acostar cada any l’escena jazz d’un país i conèixer als músics que la protagonitzen. En 2022 el país d’origen dels músics internacionals convidats és Itàlia. Per a la majoria del públic de les Illes, l’escena jazz d’Itàlia es revela com una incògnita i, no obstant això, és una de les més interessants d’Europa. El jazz italià actual destaca com una forma d’expressió artística vibrant que manté un esperit d’exploració, amb jazzistes d’alt nivell i rellevància internacional. Per això Alternatilla Jazz 2022 té el propòsit de donar a conèixer l’actualitat de l’escena jazz italiana i de mostrar l’audàcia creativa i el nivell interpretatiu d’una interessant selecció dels seus artistes.

 

En el programa s’inclouen tant noms que s’han convertit ja en referents internacionals com uns altres emergents que vaticinen el futur de l’escena musical d’aquest país europeu.

 

Al costat dels italians, el cartell del festival es completa amb fantàstics músics de l’Illa i algunes figures rellevants del jazz nacional i internacional.

 

Els noms propis :
PASCUALE GRASSO QUARTET, PAOLO FRESU DEVIL QUARTET, FRANCESCO ZAMPINI QUINTET, MUSICA NUDA, LORENZO BISOGNO QUARTET, XAN CAMPOS TRIO, PABLO MARTIN CAMINERO TRIO, CARME CANELA & ALBERT SANZ, ALTERNATILLA ALL·WOMAN JAZZBAND amb KIKA SPRANGERS, CECILIE GRUNDT, MARTA GARRETT, AGA DERLAK, BLANCA BARRANCO & NAILÉ SOSA.

 

Els protagonistes de els ménage à jazz:

 

TONI VAQUER, MARKO LOHIKARI, ROBERTO FONSECA, ANDREA MOTIS, YANDY MARTÍNEZ, NAILÉ SOSA, JOAN GARCÍAS, JOAN MOLL.

Amb el patrocini :

Amb la Colaboració :

Compromesos  :

https://www.instagram.com/alternatilla/