AJF23 – Aka Moon Trio

Pollença / Església de Monti-Sion

Dimarts, 6 de desembre de 2023, a les 20:00h.

 

Aka Moon Trio

Fabrizio Cassol, saxo
Michel Hatzigeorgiou, baix,
Stephane Galland, bateria

En un món que pretén que tot es faci amb un simple espetec de dits, un món que premia quantitat sobre qualitat, Aka Moon ens conviden a prendre el punt de vista oposat, obrir-nos a la diversitat del món i ser insaciablement curiosos. Establint un diàleg entre baix, saxo i bateria, la seva música ens porta a aquests mons i cultures diverses que ells s’han trobat en els seus viatges i que han deixat empremta. Omplen els silencis de ressons i d’una selva de sons, melodies, escales, ritmes, matisos de riquesa inusual, virtuoses harmonies i evocacions d’infinits llocs de la memòria. En la seva música sentim l’ànima de diversos continents, Àfrica, Àsia… i el trio de músics no posa límit ni fronteres al seu esperit creador i explorador. 

Són reconeguts mundialment com un dels millors grups sorgits en l’escena jazz belga de les últimes dècades. Els tres músics es van conèixer fa trenta anys i van consolidar la seva relació musical amb un viatge als Pigmeus Aka a Àfrica, allí es van adonar de la seva vocació de crear un llenguatge musical que sincronitzés diverses cultures. El seu segon gran viatge va ser a l’Índia i a aquest li van seguir Els Balcans, països àrabs, Cuba…. i una mescla de les cultures clàssiques i contemporànies. 

Al trio Aka Moon no els agrada encasellar-se, són partidaris de l’eclecticisme creatiu, les seves composicions configuren una complexa amalgama rítmica i els seus concerts són autèntics viatges que flueixen per passatges inesperats, buscant nous camins rítmics i harmònics, oberts a la improvisació, gaudeixen del viatge sense saber on els portarà. 

Compromesos amb :

Amb el patrocini:

Amb Col·laboració :

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/