AJF23 – Rita Payés & Xavi Torres

Palma / Teatre Municipal Xesc Forteza

Diumenge, 3 de desembre de 2023, a les 19:00h.

 

Rita Payés & Xavi Torres

Rita Payés, trombó i veu
Xavi Torres, piano

Rita Payés i Xavi Torres són dos músics molt actius i amb multitud de projectes en marxa. En els últims anys han coincidit en escenaris molt diversos i amb diferents grups, però, després d’una primera estrena a Barcelona, aquesta serà la segona vegada que es trobin junts, a duo, sobre un escenari, amb la llibertat que això comporta. 

Per a aquesta cita del festival han preparat un repertori molt especial compartint la música que més els agrada, amb gran varietat d’estils des de composicions originals, boleros, standards de jazz, música del Brasil o fins i tot temes de pop amb anotacions jazzístiques. Navegaran entre moments molt compositius a uns altres de completa i genuïna llibertat, amb la riquesa tímbrica i la profunditat de textures que caracteritzen el seu llenguatge musical, creant moments de tensió rítmica contraposats a paisatges delicats i melòdics, fent viatjar al públic des del principi fins al final del concert. 

La jove trombonista i cantant Rita Payés (té 24 anys) és un dels talents sorgits de la Sant Andreu Jazz Band, pedrera ens ha donat alguns dels més prometedors músics de la nostra escena jazzística, com Andrea Motis. Als Goya 2022 va protagonitzar un dels moments més destacats de la cerimònia amb la seva interpretació del tema “Te venero” amb C. Tangana. 

A més d’una veu única, Rita Payés brilla especialment tocant el seu inseparable trombó, instrument del qual és virtuosa. La jove barcelonina acumula una brillant carrera treballant amb noms com Joan Chamorro, Ignasi Terraza o Esteve Pi. També ha ofert concerts a duo amb la seva mare, Elisabeth Roma. 

Xavi Torres és un dels músics de jazz amb més projecció del panorama jazzístic europeu. Compositor i pianista, la seva formació en música clàssica i jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori d’Amsterdam li atorga un domini de l’instrument i una versatilitat en el llenguatge amb què ha destacat en competicions com el Keep An Eye International Jazz Award o la Thelonious Monk Jazz Piano Competition. 

Compromesos amb :

Amb el patrocini:

Amb Col·laboració :

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

https://www.instagram.com/alternatilla/